..

UNDER CONSTRUCTIONS...

kalah dalam perebutan timbalan presiden lalu membuatkan husam dilanda fobia untuk mencuba lagi jawatan tersebut pada tahun ini. husam kembali bertanding merebut jawatan naib presiden tetapi terpaksa menghadapinya secara 'all-out' kerana pertandingan kali ini bagai hidup-mati survival politiknya bersama PAS.

seruan langsung dari nik aziz supaya perwakilan memilih calon dari kelantan secara tersirat meminta perwakilan mengundi husam. hari ini beberapa blog superstar proBN pula mendedahkan husam menyumbang kepada bekas kulinya, kickdefella sebanyak RM300K semata-mata untuk mempromosikan dirinya menjelang pemilihan naib presiden di muktamar PAS beberapa hari lagi.

saat pengaruh anuwarisme di dalam PAS semakin tercampak ke longkang, husam musa berdepan langkah desperado untuk mengembalikan keyakinan penyokong2 PAS terhadapnya. apa la bengap sangat lu ni husam... takkan nak kalahkan YB (Yang Bangang) mahfuz bean tu pun sampai terpaksa labur habis duit balak yang lu ada! huaahahaa!

1 das tembakan!:

Anonymous said... June 1, 2011 at 6:02 PM

Harga Barang dijangka meningkat tetapi tidak membebankan Pengundi BN.
KUALA LUMPUR: Harga barang dijangka melambung berikutan keputusan kerajaan Umno-Barisan Nasional mengumumkan kenaikan tarif elektrik yang akan menyebabkan pengguna menanggung beban.

Pensyarah kanan Jabatan Ekonomi, Fakulti Pengurusan Perniagaan, Universiti Teknologi Mara (UitM), Dr Baayah Baba berkata golongan berpendapatan rendah akan merasa kesan kenaikan tarif berkenaan.

“Ini kerana kos pengeluaran akan meningkat, terutama di kilang yang menggunakan mesin berteknologi tinggi kerana mereka menggunakan elektrik melebihi 300 kilowat sejam (kWj),” katanya dilapor Sinar Harian hari ini.


Justeru katanya, pengilang terpaksa menanggung bebas kos pengeluaran yang meningkat dan akhirnya kos tersebut akan dipindahkan kepada pengguna.

Sementara Pensyarah Ekonomi Pusat pengajian Sains Kemasyarakatan Universiti Sains Malaysia (USM), Prof Amir Baharuddin pula berkata kenaikan tarif elektrik akan menyebabkan negara berdepan inflasi.

“Inflasi adalah isu yang serius hingga boleh menimbulkan krisis jika tidak dibendung. Ini kerana rakyat terpaksa menaggung beban apabila semua barang akan meningkat secara automatik selepas ini,”

“kerajaan tidak sepatutnya menaikkan tarif elektrik sekarang kerana kenaikan harga barang akan memberi tekanan kepada rakyat, terutama mereka yang berpendapatan rendah,” ujarnya dipetik berkata.

Semalam, pakar ekonomi Yeah Kim Leng berkata harga makanan dijangka akan turut meningkat seiring dengan pengumuman kerajaan menaikkan tarif elektrik.

Ketua ekonomis Ratings Agency Malaysia itu berkata ia berikutan industri pengeluaran makanan di negara ini menggunakan sebahagian besar tenaga eletrik bagi tujuan pengeluaran.

“Sebanyak 75 peratus isi rumah terlepas daripada kesan langsung kenaikan tarif elektrik, tetapi mereka akan menghadapi bebannya apabila pengeluar memindakah kos yang lebih tinggi kepada pengguna,” katanya seperti di lapor Malaysiakini.

Kerajaan membuat keputusan menaikkan tarif elektrik sebanyak 2.23 sen kilowatt sejam atau 7.12 peratus kepada 33.54 sen kW sejam daripada 31.31 sen kW sejam, berkuatkuasa 1 Jun.

 
Top