..

UNDER CONSTRUCTIONS...




gua petik tulisan dari blog lama gua pasal IFC, tahun 2008:

takde sangat nak ungkit political issue kat sini, even certain case still related ngan goverment. apa yg lebih serius atas kepentingan bersama... aqidah kita & agama kita - ISLAM!

here we go...

aku baru balik semayang jumaat arini, and aku dikejutkan ngan satu syarahan lepas jumaat tu, baru aku sedar malaysiaku sekarang dah macam pukim*k gile...

tapi sebelum tu, pe yg aku wat ni bukanla nak tunjuk aku ni bagus ke, reformist ke apeke, akupun isap rokok gak, pijak paddle distort gitar gak ari-ari, ini cuma usaha kecil aku towards our nation and belief. aku cuma terfikir benda ni, pe nasib aku ngan enkau lepas mati nanti je. jangan sampai negara kita jadi macam pe yang berlaku di indonesia, huru hara, natural disaster, kemiskinan, sebab depa loq laq mempermainkan hukum tuhan.

first aku nak state kat sini satu madah kurang ajaq daripada seorang kafir :

"sudah tiba masanya orang melayu difahamkan bahawa islam adalah di bawah perlembagaan kita dan mesej ini hendaklah dijelaskan kepada mereka di mahkamah yang mulia ni" dr. cyrus das (salah sorg peguam azlina jailani)

aku nak state kat sini azlina jailani atau nama kafirnye lina joy telahpun banggenye murtad betahun dulu, cuma skarang dia tak puas hati ngan title islam kat kad pengenalannye. dia ni terang terangan mencabar kepercayaan kita, buat macam malay muslim kat malaysia ni macam bah*lol, bingung, kayu!

dia ni pulak mendapat sokongan daripada IFC, badan yg bakal muncul kat malaysia ni untuk sekularkan kita. enkau tau tak ni suma keje sape, ni keje jews dan nasrani yg tak mau negara kita yang agak aman ni dipimpin orang islam. dalam IFC ni pulak dianggotai sisters in islam. penah dengar kan, mak-mak datin yang tak pakai tudung tapi nak bercakap hukum tuhan tu.

lina joy laknatullah ni kalau permohonannye diluluskan, enkau tau tak ape jadi kat malay muslim?

1. sape pun buleh murtad sesuka ati. adik pompuan enkau nak kawin kelling kristian ke, awek enkau convert cristian ke, sape pun tak leh halang.

2. orang bukan islam yang putuskan nasib org islam. jadi, mahkamah syariah jadi bahalol jela kat malaysia. enkau nak khalwat ke, berzina ke apeke sape pun tak peduli.

3. takde sapepun boleh mempersoalkan amalan orang islam yang berbeza, contoh macam orang anti hadith ke, semayang 3 waktu ke, arak, judi dah takleh dihukum mahkamah syariah.

4. kalau enkau dah kawin, belum tentu lagi anak enkau boleh doakan enkau lepas kau mati nanti sebab ibu bapa akan hilang kuasa untuk 'memaksa' anak mereka yang berumur 18 tahun ke atas untuk mengamalkan cara hidup islam atau 'memaksa' mereka beragama islam.

5. murtad dah jadi bukan satu kesalahan. sekarang nipun dah beratus ribu kat malaysia ni yang apply nak jadi kafir, bangge pulak tu sampai malu ngan title agama kat ic.

untuk pengetahuan enkau, kes lina joy pukimak ni dibicarakan di mahkamah tertinggi di negara kita. keputusannya akan mengikat semua mahkamah lain termasuk mahkamah syariah dan akan menyebabkan semua permohonan untuk mengeluarkan perkataan islam dari kad pengenalan di benarkan. akhirnya, SAPE PUN BULEH MURTAD SESUKA HATI!

jadi pe yang buleh kita buat ?

edarkan mesej yang aku sampaikan ni,sedarkan orang lain jugak. bende ni tak akan dapat diselesaikan ngan kudrat sorang je.

enkau pegi kat http://myislamnetwork.net/ tandatangan memorandum yang ada kat situ.

enkau suarakan hati enkau kat media cetak terutama akhbar, kosmo ke apeke.
tapi kan enkau perasan tak kenapa lubnan diserang time worldcup? supaya perhatian kita dialih. sape pun tak peduli nasib lubnan time worldcup tu betul tak. so same goes with our situation now, serangan time kita tengah overdose.

jadi tolong la, aku merayu same-same la kita bela agama kita!

lastly... semoga dengan usaha kecil enkau ngan aku ni dapat bela nasib kita kat SANA kelak.. cheers!

skang sape lagi kita nak harap bila parti yang konon memperjuangkan islam pun dah tunduk macam tenggiling tanah kepada babi2 pro-murtad IFC neh?

kita semua dambakan KL/MALAYSIA yg aman-sentosa. but just if beruk2 baju kuning tu nak teruskan jugak demo 'kotor' diorg... ayuh bangkit melayuku atas nama alif-ba-ta!! biar mat sabu 121, ambiga lahanat dan beruk2 baju kuning tercirit buih kat tengah jalan 9 julai nanti!!

5 das tembakan!:

Anonymous said... June 14, 2011 at 5:35 PM

aku nak tulis satu dan mudah saja - failkan saman sivil kepada ambiga, mat sabun dan parti pas kerana menganjurkan perhimpunan haram yang menghalang hak sivil anda semua untuk hidup dengan rukun. hantar memorandum kepada suhakam kerana perhimpuan tersebut menggangu hak sivil anda untuk hidup dengan selamat.

Anonymous said... June 14, 2011 at 6:06 PM

mereka yang tak ada kerja melainkan untuk mempolitikkan semua hal hatta kepada soal keamanan dan keselamatan negara.

enalrahim said... June 14, 2011 at 7:12 PM

Aku tengok satu kaum ni la yang paling banyak memperlekeh Islam kat Malaysia. Keturunan penyembah api.

abu idris said... June 15, 2011 at 9:57 AM

arrayah.info : kembalikanlah khilafah, agar khalifah mengistiharkan perang memerangi orang-orang yang murtad sebagaimana khalifah abu bakar lakukan.

Anonymous said... June 16, 2011 at 2:44 AM

KEPADA MAT SABU...

KAMI AKAN TURUN PADA 9 JULAI NI..KAMI NAK TGK SETAKAT MANA HANG PUNYA PERMAINAN NAK BAGI KL HURU HARA..HANG MAU INGAT KAMI TAK AKAN DOK DIAM..!! JADI BARUA SIAI CINA ..

MAT 30

 
Top