..

UNDER CONSTRUCTIONS...

Bom Molotov & Parang Ditemui Bersama T-Shirt BERSIH

PETALING JAYA: Polis semalam berjaya membongkar sejumlah senjata yang disembunyikan, termasuk parang dan bom petrol, yang dipercayai akan digunakan pada perhimpunan yang dirancang pada 9 Julai oleh Bersih 2.0, Pemuda Umno dan Perkasa.

Sumber berkata persembunyian rahsia ini ditemui di kawasan hutan di belakang sebuah kuil di Batu 12 Jalan Gombak Lama, Gombak, oleh seorang lelaki asli sebelum memaklumkan kepada polis.

"Kami menemui lima buah beg dan dua beg sampah. Terdapat 44 kemeja-T dengan logo 'Bersih' di dalam dua beg, 20 bilah parang, 36 Molotov koktel, 16 pemetik api, dan beratus-ratus bebola logam yang dipercayai digunakan sebagai peluru lastik," kata sumber polis berkata.

"Kami percaya pihak-pihak tertentu telah merancang untuk menggunakannya untuk mewujudkan kekacauan pada hari Sabtu ini," kata sumber itu.

Sumber itu berkata polis telah melancarkan siasatan untuk mengetahui pemilik barang-barang ini, namun tiada tangkapan dibuat. Kes ini diklasifikasikan di bawah Akta Bahan Letupan 1957.

Sementara itu, akhbar New Straits Times melaporkan bahawa empat Molotov koktail dan baju T-shirt Bersih telah ditemui berhampiran pusat membeli belah Sogo di Jalan Tuanku Abdul Rahman pada jam 4:30 pagi.

Pemangku Ketua Polis Kuala Lumpur Amar Singh dipetik sebagai berkata bahawa seorang awam melihat tiga lelaki telah membuang beg plastik yang mengandungi barangan itu berhampiran pasu bunga dan telah memaklumkan kepada polis. -CHINA PRESS

syukur titah YDPA berjaya menyelamatkan bumi kuala lumpur dari menjadi medan perang berdarah 9 julai nanti bila ambabiga bercadang mengadakan perhimpunan BERSHIT di stadium. PATRIOT dan PERKASA juga sudah mengumumkan pembatalan perhimpunan mereka bagi menjunjung titah baginda YDPA. penemuan senjata2 berbahaya di gombak merupakan amaran ancaman perhimpunan 9 julai nanti tidak akan berlaku secara aman dan selamat jika diadakan di jalanraya!

8 das tembakan!:

Anonymous said... July 5, 2011 at 6:20 PM

menteri tu la amaran byk sangat...macam cite gembala kambing dengan serigala....kau pakai kain battik gi lrg hj taib.. jual jubur atau jadi pasangan king jubur semalaysia aja..senang dan selamat malaysia...

Mohd said... July 5, 2011 at 9:09 PM

Perhatikan bagaimana senjata2 dan bom2 molotov telah disediakan di beberapa lokasi utk digunakan bagi membuat huru-hara di perhimpunan Bersih2 yg kononnya dgn aman yg dijadualkan diadakan di jalanan pada 9hb.
Sekarang dgn begitu bodohnya pula Kerajaan membenarkan Bersih2 diadakan di dalam stadium tertutup. Apakah jaminan bhw rusuhan tidak akan berlaku dari stadium dan merebak ke luar?
Pihak polis patut mengambil langkah2 keselamatan yg berikut:
1. Setiap peserta haruslah diperiksa dgn teliti supaya tidak membawa masuk pemetik api, sebarang senjata dan sebarang alat yg merbahaya ke dlm stadium.
2. Mereka tidak boleh memakai T-shirt Bersih2 kerana telah diharamkan.
3. Pihak penganjur mestilah membayar dahulu sewa utk stadium dan diminta meletakkan sejumlah wang sebagai cagaran utk ganti rugi jika berlaku kerosakan alat2 di stadium. Jika bangku2 stadium rosak semasa perhimpunan, kita tidak akan dapat gantirugi selepas perhimpunan kerana semua pihak tidak akan mengaku bersalah dan bertanggungjawab.
4. Pihak polis dan tentera mesti diletakkan di semua pintu keluar/masuk stadium utk menjaga keselamatan orang awam yg berada di luar stadium. Jika berlaku sebarang pergaduhan atau rusuhan di dalam stadium itu adalah tanggungjawab pihak penganjur Bersih2. Polis harus memastikan bahawa sebarang rusuhan tidak keluar dari stadium. Semua pintu keluar mesti ditutup rapat dan dijaga dgn rapi.
5. Jika ada orang yg sakit tenat kena heart attack sbg contoh, pihak ambulan shj dibenarkan masuk dan membawa orang yg sakit itu keluar utk rawatan. Kita mesti bersedia utk melihat tipu helah orang2 yg membuat kacau ini tidak dapat keluar.
6. Jika berlaku huru hara dan kacau dlm stadium, pihak keselamatan jangan masuk utk meleraikan kekacauan. Biarkan peserta2 demo Bersih2 menghadapi sebarang risiko akibat dpd perhimpunan mereka sendiri. Jika pihak keselamatan masuk, gambar2 polis akan diambil utk memburukkan nama baik polis kerana telah bertindak dgn zalim kononnya dan sebagainya. Gambar2 ini akan didedahkan dgn serta merta ke seluruh dunia melalui internet utk memburukkan pihak polis dan Kerajaan BN. Jadi biarkan sahaja mereka mati atau cedera di dalam stadium.
7. Seelok2nya jika demo Bersih2 ini akan diadakan didalam stadium pun, pihak penganjur mesti menandatangan perjanjian yg mereka adalah bertangjawab sepenuhnya terhadap kelakuan dan keselamatan peserta2 perhimpunan, supaya nanti jika berlaku sebarang perkara yg tidak diingini, pihak polis dan Kerajaan BN tidak boleh dipersalahkan!
Bersih2 ini taklah sebersih yg kita nampak!

don said... July 6, 2011 at 11:52 PM

engko ni beruk!

Anonymous said... July 7, 2011 at 12:22 AM

aku setuju ngn cadangn mohd!

eryza said... July 7, 2011 at 1:56 PM

terima kasih atas post ni~ boleh tak bagi link berita ni dari mana2 newspaper online?Tq sekali lagi~ :)

Anonymous said... July 12, 2011 at 5:03 PM

Bersih lar sangat!!

Diskaun Hebat untuk Insurans Kenderaan, Penghantaran Percuma Untuk Cukai Jalan, Tiada Sevice Charge!! Sahut Cabaran kami untuk menang Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM 100,000 keterangan lanjut layari :-
www.aiomits.com

Anonymous said... July 13, 2011 at 4:00 AM

aku tahu berita ni sehari awl....alaaa..itu taktik kerajaan untuk nmpk ganasnye bersih...poddahh....aku x rkejut pn tntg berita ni...
aku dah tau beda ini akan berlaku..kerana berita ini telah di bocor oleh polis sendiri...hanya mereka yg mengharapkan berita kt tv je yg btol btol percaya..tipu budak tadika bolehhh laaaa


JAMAL PAK TONGKOL

Anonymous said... July 28, 2011 at 4:48 PM

Bersih konon.Bersih la sangat!ceh

Perbaharui Insurans dan cukai Jalan kenderaan anda dengan AIOMI T&S
Diskaun Hebat untuk Insurans Kenderaan, Penghantaran Percuma Untuk Cukai Jalan, Tiada Sevice Charge!! Sahut Cabaran kami untuk menang Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM 100,000 keterangan lanjut layari :-
www.aiomits.com

 
Top