..

UNDER CONSTRUCTIONS...


Hairie Othman antara contoh artis kurang-kasih-sayang
yang mengambil keputusan menyertai PAS kerana misi peribadi. 
Mungkin twitternya dalam nada sarkastik
tentang bayaran atau jumlah kehadiran penonton pada setiap ceramah PAS,
tapi kenyataan berlagak melayan pertanyaan di laman sosial 
yang disaksikan ramai khalayak boleh mentafsirkan
tahap keikhlasannya menjadi ahli parti yang kononnya memperjuangkan
Islam tersebut...


Syabas Kulaan Niring kerana terus melakukan provokasi sehingga
kita boleh nilaikan sendiri wajah sebenar & tahap mentaliti 
selebriti tak laku yang menyertai PAS.

dipetik dari blog PERIGI TIMUR (klik!)


.

6 das tembakan!:

Anonymous said... July 3, 2012 at 1:49 PM

lepas ni dapat la dia job buat hiway rakyat tu.... hahahhahahahah

Anonymous said... July 3, 2012 at 1:57 PM

50k orang datang tu bro..bukan RM50K kena faham ayat tu..x de pasai kena balun nanti..

harizghazi said... July 3, 2012 at 2:01 PM

" Kenapa ramai artis-artis secondhand dan expired join PAS a.k.a Parti Artis Secondhand. "

Begini tamsilanya:-

Mereka ini (artis2 expired yg join PAH) adalah seumpama satu orang yang sangat kotor, busuk, jijik, sangat hina keadaannya dalam bilik yang gelap...

Bila lampu dibuka(bila dapat hidayat)maka terlihat-lah segala kekotoran, kejijikan, kehinaan dan terciumlah bau busuk yang selama ini ada pada diri mereka yang tidak ternampak sebab berada didalam bilik yang gelap..

Bila melihat keadaan yang begitu teruk pada diri mereka, mereka sangat-sangat sedih dan marah, tetapi tidak tahu sapa yang patut dipersalahkan, sapa yang punya angkara yang menyebabkan keadaan ini terjadi pada diri mereka. Sedang mereka tertanya- tanya datanglah ulamak-ulamak, ustaz-ustaz PAH yang dibelakang mereka iblis dan syaitan meracuni pemikiran mereka dengan berkata " Kerajaan UMNO, pemimpin UMNO lah yang punya angkara yang menyebabkan kamu begitu kotor dan hina ".

Dan bangkitlah mereka macam bob lokman dengan amarah menentang kerajaan UMNO yang mereka salahkan punca selama ini mereka hidup dalam kehidupan yang penuh maksiat...

Sebenarnya mereka patut salahkan diri mereka sendiri yang telah membuat pilihan untuk tidak mahu mentaati titah-perintah Allah..

Ramai orang islam boleh taat Allah walaupun hidup di negara orang bukan islam seperti di america? Kenapa nak salahkan kerajaan dan pemimpin UMNO atas dosa dan maksiat yang telah kamu lakukan? Ada pemimpin UMNO halang kamu daripada solat? Ada pemimpin UMNO suruh kamu buat maksiat.

Berwaspadalah dengan iblis yang mengunakan orang agama bagi menipu org islam yg inginkan agama.. Ulamak jemaah tabalik lebih halus dan mulus tipu dayanya..

Cakap agama tinggi2 tapi tally dengan qoran dan hadis dan amalan sama dengan apa yg dicakap,sama dengan apa yg nabi saw buat,Allah suka...
Yg tak betul ustaz hari ini ialah bercakap agama bukan main tinggi melanggit,tapi sayang nya tak tally dengan qoran/hadis tak sama dengan apa yg nabi saw buat...ini yg tak betul,ini namanya tak faham agama,klentong...
Allah suruh kita berusaha untuk dapat cinta DIA,ulamak PAS suruh kita berusaha untuk dapatkan kuasa,negara islam. Allah suruh kita berusaha untuk dapat Allah jadi kekasih,ulamak jemaah tabligh suruh kita berusaha untuk jadi baik dan betulkan org islam dengan cara jumpa org islam dan ajak org islam mengislah diri dengan keluar 3hari,40hari,4bulan yg mana nabi saw tak buat..
Kan tak tally qoran/hadis..kan tak betul..

Apa yg betul,yang tally qoran/hadis,yang nabi saw buat?

Formula-nya senang dan mudah untuk diamal walaupun miskin papa kedana...

KITA TAAT PERINTAH ALLAH,CARA NABI SAW,BERMULA DENGAN PERINTAH YANG PERTAMA,RUKUN ISLAM YG PERTAMA.." KERANA PERINTAH ALLAH DAN (niat) HANYA UNTUK SUKAKAN ALLAH,SEHINGGA ALLAH SUKA "
dengan yakin bila Allah suka,kita dapat segalanya:- iman,amal soleh,kebatilan Allah hancurkan,hidayah tersebar, agama Allah hidupkan,perangai buruk Allah hilangkan, Allah beri akhlak nabi saw,Allah beri ilmu,syorga, bahagia dan sebagainya....
-mthago.com

Anonymous said... July 3, 2012 at 2:36 PM

TAK KEMANA TU... SKRG DAH JADI CALON KENA LAH BERPENGETAHUAN LUAS. KALAU SETAKAT PELAKON BIASA JE BERLAKON ATAS PENTAS CERAMAH SESAPA PUN BOLEH. ILMU KALAU XDE, NANTI KALAU ORG TNY PASAL ISU2 SEMASA, EKONOMI, AT LEAST SEJARAH MALAYSIA LEVEL SPM PUN TERNGANGA !!! HAAHHAHA........... PANAS KEJAP JE TU. TAK LAYAK MEMIMPIN PUN SEBAB DIRI SENDIRI PUN TAK BETUL ...

Anonymous said... July 3, 2012 at 4:50 PM

Anak-anak, pakcik pesan hati-hati dengan dosa tohmah. Tahu tak beza antara 50K dengan RM50K? Boleh jadi ceramah 50K "yang hadir" dan bukannya 50K "yang dibayar"? Hairie dapat glamour, kamu dapat dosa tohmah. Dosa tohmah Allah tak ampun kecuali dengan redha yang ditohmah.

Langsi said... July 3, 2012 at 7:18 PM

ooo.. patut la, program klik di Penanti, ade pelawak tu minta 50k utk persembahan. Dia ingat BN bodoh mcm pas dia kot

 
Top