..

UNDER CONSTRUCTIONS...

awalnya gua terkejut dengan entry satu blog (sori lupa blog mana) kononnya blogger2 pembangkang (PR) menjaja lagu baru band hujan, INSPEKTOR REMOS sebagai lagu yang menunjukkan sokongan kepada mereka.

lu silap, dude!! blogger2 pakatan riot mungkin cacat pendengaran atau tak faham diksi sarkastik yang diluahkan melalui lirik lagu ini, maklumlah beruk2 tu mana ada sense of humour!! =ppp

layan & dengar baik2 dulu lirik lagu ni & baca ulasan gua tentang lirik lagu ni kat bawah:



verse 1:
muda memberontak etika yang kononnya akan dipegang sampai ke hari tuanya
time muda kekonon rebel la... kalo bleh nak rebel sampai mati.
jari jemari contoh lidah tidak bertulang yang berkuasa
informasi & spekulasi di hujung jari skang... INTERNET!
sains dan agama tidak sehaluan menjadi puak-puak yang lemah
yang konon2 mereka paling beragama, tapi dalam hal lain semua hamPAS!
hanya ditemani komputer untuk menulis blog mencampak batu menyorok tangannya
berani kat dalam tulisan blog saja, tak berani dedahkan identiti.

(reff: ulang)
bangkit kau jadi pak pandir, berlari mencari kuncunya
pasal si bodoh-sombong yang cuba mencari pengikut (followers)

verse 2:
digital kini semuanya digital-digital belaka
skang suma digital aje, dude... babai dunia konvensional
dari syurga ke neraka dimuat turun ke dalam komputer ribanya
benda baik, benda buruk semua bleh tengok & download pakai lappy!
cinta songsang diterbalik dunia mata keranjang laki-laki dan wanita
cinta songsang ni nkorang faham2 sendiri la siapa yg dimaksudkan...
pembangkang mahu publisiti murahan memfitnah cuma senjata ringannya
baris ni paling clear... siapa PEMBANGKANG??? noh tulis lagu ni unt semua rakyat malaysia atau unt pendengar di beberapa negeri je? so siapa PEMBANGKANG kat malaysia ni yg cari publisiti murahan dgan fitnah? ada bukti video? ada 4 saksi? ada DNA?

harap jelas tafsiran gua tentang lirik lagu ini... kepada blogger2 pakatan riot yg masih nak jaja lagu ni... seolah2 lu kencing ke langit, tersimbah hancing kat muka buruk lu sendiri!! =D

5 das tembakan!:

Anonymous said... May 23, 2011 at 3:54 PM

Actually sapa2 leh jadi pembangkang...bukan maksud hujan ni sokong mana2 pihak tertentu...cume perkataan "Pembangkang" ni sensetif bg diorang....

Kalau aku x setuju nk nk buat sesuatu pun aku membangkang...hik3...puak tu suke royan...tu pasal namanye PR PUAK ROYAN

Anonymous said... May 23, 2011 at 5:12 PM

noh hujan nasihat kat bebudak hingusan tu sebenarnya..... nak rebel lantak la tapi jangan ikut puak2 bodoh..... nanti rebel dalam kebodohan!! last2 nyesal x sudah......

Anonymous said... May 23, 2011 at 5:34 PM

kira ulamak umno lah ye hujan nie... ekekeke... kat peneng pembangkang barisan nasional..... muhahahah...

KELISA DURI said... May 24, 2011 at 8:54 AM

Aku copy bro........

Buaya-Merah said... May 24, 2011 at 9:00 AM

salam ziarah

jom singgah blog buaya dan jadi follower sekali k

 
Top