..

UNDER CONSTRUCTIONS...

Adapun cara yang hendak dicapai iaitu dengan melakukan demonstrasi, pada asasnya ia sesuatu yang harus melainkan jika diiringi dengan perkara-perkara haram seperti kerosakan harta benda awam, pergaduhan dan penonjolan akhlak yang buruk. -baca penuh di sini (klik!)
masalahnya niat utama BERSIH semua orang dah tahu KOTOR... kerana permintaan yang pelbagai kepada SPR tu bukan desakan majoriti, majoriti rakyat malaysia menyokong BN dan for sure menolak semua permintaan BERSIH! tapi itu la yang diorang asyik laungkan so-called "RAKYAT"... diorang ingat RAKYAT tu istilah untuk yang menyokong PRiot aje ke? yang sokong BN bukan RAKYAT??? bahalol...

nawaitu tersirat sebenarnya mengharapkan tercetus revolusi seperti di tunisia dan mesir supaya punai anuwar (yg akan dibicarakan 16 julai nanti) tidak terpelosok sepi di sungai buloh! mana tahan kat dalam tu kena main belakang je... anuwar punya taste kena berselang-seli depan-belakang!

satu lagi dah tentu nak dedahkan kepada dunia kononnya demokrasi malaysia ni teruk sangat padahal demokrasi dalam parti2 pembangkang yang bertahap longkang. dalam parti dah cacamarba cuba bayangkan kalau mereka memerintah malaysia.

for sure anuwar akan sponsor lagi tiket penerbangan khas untuk aljazeera & media2 asing lain untuk buat coverage 9 julai nanti...


4 das tembakan!:

AnaQarbana said... June 22, 2011 at 6:15 PM

Dr Maza sepatutnya mendengar pulak di pihak SPR dan Kerajaan berhubung dengan tuntutan penganjur BERSIH...setakat ni Dr Maza hanya dengan sebelah pihak saja....untuk adil dan sebelum buat komen perlu dengar kedua-dua belah pihak...supaya reputasi Dr tidak diperlekehkan..

Anonymous said... June 22, 2011 at 7:12 PM

maza, lu diam boleh tak! perasan macam bagus2.

Anonymous said... June 22, 2011 at 7:37 PM

dr maza ni baca tak tulisan orang lain. bersih buat demo pasal tak puas hati selepas berjumpa spr. ada masalah ke kat situ ? tak faham ke dr maza tu. yang nak buat demo pasal spr tak mau ikut cakap ambingai buat apa? mau tukar kalu, menang 2/3 dalam pru 13 nanti. tukar la ikut suka mak bapak mu. jangan sampai berlaku kekecohan udah la. dr maza ni kena cakap bab agama jer, bab lain memang tahap lembu jer otak dia. kita malas la nak kutuk ustaz lebih-lebih, tapi masuk la politik, baru boleh bagi kaw-kaw ...

Anonymous said... July 10, 2011 at 7:14 PM

bangsat punya blogger..ko punya pasal ulama' pulak dihina..komentator atas ni bangsat jugak...

 
Top