..

UNDER CONSTRUCTIONS...

masa kecoh tentang blog menghina islam oleh perempuan (?) bernama makcik hajjah sitt al-wuzara takde plak geng2 hackers malaysia mintak bantuan antarabangsa untuk hack blog kurang siuman tu. tapi bila tiba aktiviti tak berfaedah untuk hack website/portal kerajaan malaysia ramai pulak yang turut serta.

nasib baik la skang SKMM dah ban semua link ke blog perempuan (?) gila tu.

Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Dr Maximus Ongkili berkata hasil siasatan awal menunjukkan kira-kira 90 peratus serangan dikenalpasti dijalankan oleh penggodam tempatan.

"Kami sudah mendapat tahu bahawa hampir semua ini dilakukan orang tempatan, bukan pihak antarabangsa," katanya kepada pemberita pada satu sidang akhbar di Kuala Lumpur hari ini.

Katanya daripada jumlah 200 laman web di negara ini yang diserang sejak tengah malam Rabu lalu, 60 adalah milik kerajaan dan agensinya. -malaysiakini

tangkap je beruk2 kurang kaseh sayang yang terlebih masa lapang tu... biar diorang berusaha camana nak 'hack' keluar dari penjara plak pasni!!

3 das tembakan!:

Mohd said... June 18, 2011 at 12:14 PM

Tangkap aje mereka ini di bawah ISA kerana mengancam keselamatan negara!

NeedJustice said... June 18, 2011 at 4:55 PM

boleh jadi kebanyakkan hacker tempatan tu bukan melayu islam..sbb tu diorg x ambik kisah pun pasal mak cik bangsat tu

Anonymous said... June 19, 2011 at 8:29 PM

dakwa je...boh maxima penjara...pengkhianat negara ni...

 
Top