..

UNDER CONSTRUCTIONS...

susulan dari entry gua sebelum ini mengenai misi desperado nik aziz (klik!) untuk memenangi hati anak muda kelantan yang boleh dikatakan 100% jumlahnya adalah penyokong tegar THE RED WARRIORS (TRW)!

exco sukan kelantan, datuk abdul fatah dalam SINAR HARIAN hari ini berdolak-dalik mengenai projek stadium baru berkapasiti 40K penonton siap dengan kompleks sukan yang dicanang akan dibina di bukit merbau, pasir puteh. atas alasan mahabangang kerana kerajaan pusat tidak memasukkan projek tersebut di dalam RMK10.

dalam sidang media di pejabat MB dulu, nik aziz jelaskan tanah di bukit merbau adalah hakmilik kerajaan negeri dan terpampang jelas tertulis kerajaan negeri akan buat secara 'build operate transfer' (BOT). statement kerajaan pusat tidak masukkan dalam RMK10 sekadar untuk cari scapegoat demi menutup kelemahan sendiri.

menurut tan sri annuar musa (TSAM), pembinaan sebuah kompleks sukan secara BOT adalah satu mimpi yang tak mungkin terlaksana. ini kerana belum ada mana2 kompleks sukan di atas muka bumi ini dibina secara BOT. perancangan kerajaan negeri kelantan untuk projek mega sebelum ini seperti bandar baru TUNJUNG dan LEMBAH SIREH juga terbengkalai hasil pengurusan yang cacamarba.

hakikatnya, pembinaan stadium cuma penyedap hati sendiri & penipuan jelas nyata demi serakah politikal. selain desperado menarik sokongan anak muda kelantan... nik aziz juga nak menunjuk sisa-sisa islamik yang ada di dalam PAS sebelum ditukar ISLAM kepada BERKEBAJIKAN, seperti kenyataannya di sini (klik!)

TSAM telah korbankan jiwa & raga demi kemajuan bolasepak kelantan sejak empat tahun lalu. idea penjenamaan TRW oleh TSAM bukan gimik picisan tetapi demi mengisi kantung KAFA yang begitu dhaif lantaran kerajaan PAS negeri yang berat menghulurkan kerjasama.

bayangkan bila kerajaan negeri lain memberi hak mutlak pengurusan stadium kepada persatuan bolasepak masing2, tapi permintaan KAFA memajak stadium sultan muhammad ke4 ditolak mentah2! dan lagi hebat kelantan adalah satu2nya kerajaan negeri yang mengenakan cukai hiburan ke atas bolasepak... macam bahalol kan?? dia ingat orang datang tengok bola macam tengok konsert mawi dan wali band ke?

juak2 kepala hijau kecoh lagi bila TSAM membayangkan kemungkinan PM ds najib akan datang merasmikan pelancaran karnival TRW di machang 2 julai nanti. gua yakin ada pengumuman penting yang akan PM sebutkan... dan pengumuman seperti itulah yang akan membuat pimpinan PAS kelantan semakin meroyan. gua harap cita2 TSAM membina stadium bolasepak sendiri untuk KAFA uruskan akan secepatnya terlaksana... my huge supports for the sake of kelantan's football, for the sake of kelantan's future!

pembinaan tokong2 yang bagak saiznya (klik!) tak masuk dalam RMK10 boleh pulak nik aziz bina. bo-bo la sek2 kito keno kecong tok abis2 ko puok2 hok pakai topeng islamik tu... kita mulokan dengan keramat TRW untuk uboh kelate jadi sebuoh negeri yg lebih sejahtero! GKG!

8 das tembakan!:

Anonymous said... June 22, 2011 at 8:33 PM

Stadium lebih penting dari rumah mampu milik bagi rakyat kelantan. Hok tu, Nik Aziz akui tak mampu buat...

Anonymous said... June 22, 2011 at 8:34 PM

PAS KELANTAN HANYA NAK JAGA HATI PEMINAT KELANTAN JER,LEPAS NI TUNDING JARI BILA TIDAK DAPAT DILAKSANAKAN. SEBENARNYA PAS NAK BINA "BANDAR HIJAU"DI KELANTAN

anti bohmau said... June 24, 2011 at 8:39 AM

MEMANG OPPORTUNIST TAHAP DEWA NIK AZIZ NI. DAHLA UMUM CUTI WALAUPUN TAK TENTU MENANG KA KALAH! NAK SURUH RAKYAT KELANTAN MIMPI INDAH2 WALAUPUN HAKIKATNYA BOLA ITU BULAT!

ALLAH SWT MAHA KAYA, MAHA MELIHAT. PUAK2 PAS SENTIASA MENIPU DARI CELIK MATA SAMPAI MATI! HIDUP PENUH DGN SLOGAN2 MENIPU, RETORIK TAK BERKESUDAHAN. PERGILAH KOTA BHARU, KAIN2 RENTANG PANUH DI DLM BANDAR MELOLONG2KAN SLOGAN KOSONG!

BAYANGKAN PENARIK BECA, PEMANDU TEKSI SAPU BERLATARBELAKANGKAN PEMIDANG DINAR EMAS!! PUNKS DAGHAK BERLATARBELAKANGKAN IKLAN ANAKCUCU TOK GURU MENGAJI ALQURAN! NAMPAKNYA SUKAR NANTI NAK MENGHERET 'REBA', TOK GURU!! JGN KATA TU 'REBA' UMNO SBB YG MEMERINTAH & MEMIMPIN IALAH PAS!!!!! SEDAP KALAU MENGATA KA ORANG TP KENA BATANG HIDUNG SENDIRI MACAM MANA???

HAKIKATNYA TERLALU RAMAI LAGI RAKYAT KELANTAN YG HIDUP KAIS PAGI MAKAN PAGI...

Anonymous said... July 12, 2011 at 4:42 PM

Macam macam hal. Mmg xkan habis..

"Diskaun Hebat untuk Insurans Kenderaan, Penghantaran Percuma Untuk Cukai Jalan, Tiada Sevice Charge!! Sahut Cabaran kami untuk menang Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM 100,000 keterangan lanjut layari :-
www.aiomits.com"

khairi said... July 30, 2011 at 4:10 PM

PAS sejak dah berkawan dengan Anwar, Kit Siang dan Karpal ni..pasal berbohong dah jadi makanan harian.
Bukan sekadar di-Kelatan sahaja di-negeri2 lain pun sama, sebab tu dia dah tukar daripada kerajaan islam kepada kerajaan kebajikan...supaya kalau nak berbohong tak terasa gayat sangat. Tunggu lah sikit hari lagi, loteri kebajikan masyarakat pun dia mengaku dia punya sebab kat belakang ayat tu ada tulis kebajikan apa yang penting dapat menyenang kan para sahabat dia orang.

black heaven said... December 23, 2011 at 10:31 AM

erm... betul la.... kelantan xda kemajuan kan.... stadium terbengkalai, projek xsiap.... pub pun xde... kedai no. ekor pon xde...lagikan umah urut... yang byk surau ngan masjid je....

hidup ni kalau byk hiburan lagi best... nanti dalam kubur boleh bawak bola... bosan2 leh main....

nik said... December 26, 2011 at 12:02 PM

black heaven: takde hiburan di kelantan je.. tapi kalu tempat2 hiburan kat luar kelantan ramai org kelantan jugak.. masjid, surau kat kelantan bukan semuanya penuh pun..

Anonymous said... February 12, 2012 at 11:38 PM

korang nk tgok stadium siap, tp, UMNO yg xbg hak kelantan... Royalti pihak kelantan korang xbagi... jenis ape daa...

 
Top