..

UNDER CONSTRUCTIONS...

teruja betul wardina dengan berita 'DS RAIS YATIM MENANG SAMAN BLOGGER'... mungkin dia tak sedar perbezaan kreadibiliti blogger2 proPR dan proBN. blogger PR, sharpshooter yang disaman oleh rais yatim jelas memfitnah bila gagal mengemukakan sebarang bukti atas tuduhannya. itu adalah 'kerutinan melalui teladan' blogger2 proPR, cuma menulis bersandarkan spekulasi & tuduhan tanpa bukti.
oleh sebab itu blogger2 proBN mencabar wardina supaya segera mengheret kami ke mahkamah jika dia merasakan kami juga survive di alam siber ini dengan fitnah & penipuan seperti blogger2 proPR. kami ada hujah bahawa kami tidak pernah berniat mengaibkan secara peribadi, kami ada bukti2 kukuh bagi menepis tuduhan kami memfitnah dan kami tidak pernah gentar untuk menegakkan kebenaran. nothing personal, it's just political!

wardina memberi tempoh 14 hari (dari tarikh press conference) supaya semua blogger menurunkan semua gambar2 lamanya tanpa hijab/tudung sebelum mengemukakan tindakan mahkamah. ingin gua wakilkan di sini... tak payah tunggu 14 hari, heret saja kami ke mahkamah sekarang dan kita bersemuka di bawah panji undang-undang. since wardina pernah menang saman terhadap pasaraya mydeen harap jangan labelkan mahkamah malaysia sebagai 'kangaroo' atau 'perkakas UMNO' jika kalah dalam perbicaraan dan bayaran upah guaman tidak balik modal.

bagaimana mungkin kami dituduh cuba mengaibkan sedangkan gambar yang kami siarkan adalah foto yang pernah tersiar kepada umum, bukan dari foto peribadi wardina sendiri atau 'foto curi' oleh paparazi. dimana letaknya fitnah dan tohmahan kami bila keseluruhan penulisan kami berserta fakta dan bukti yang boleh wardina lihat sendiri DI SINI (KLIK!) dan di banyak lagi blog2 proBN... serta kami telah bersedia dengan banyak lagi bukti2 sekiranya terpaksa memanjat tangga mahkamah.

menjawab soalan komen dari peminatnya, kenapa gua hanya 'menghentam' wardina tidak artis2 lain yang menyertai PAS seperti contoh:- bob lokman. peminat tersebut boleh google search frasa "1PELURU+BOB+LOKMAN' untuk lihat sendiri berapa banyak sudah entri gua tentang bob lokman. perlu diingatkan blogger2 proBN cuma 'menyerang' artis2 yang cuba menyumbat doktrin anti-kerajaan kepada peminat2nya secara terbuka sahaja, bukan kerana dia menyokong PR.

menjawab satu lagi persoalan apa salahnya wardina sokong PR sedangkan ac mizal & beberapa orang artis lain sokong UMNO/BN. hak menyokong mana2 parti politik tak pernah ditentang, cuma gua nak jelaskan implikasi bila seseorang artis menyuarakan pendapat terbuka kepada peminat2nya, contohnya wardina melalui twitter & facebook. pernahkah ac mizal menyuarakan pendapat berbentuk politikal kepada peminat2nya? pernahkah ac mizal memberi komen senada dengan apa yang wardina pernah tweet; seperti "PENGUNDI HULU SELANGOR TAKDE OTAK!" bila PKR kalah dalam PRK hulu selangor?

itu menyakitkan, kerana kami juga suatu masa adalah peminat wardina & bob lokman tidak pernah prejudis tentang apapun aliran politik mereka. kami masih boleh menerima selagi seseorang artis belum cuba bersuara dalam nada politikal secara terbuka kerana itu mencalar emosi kami sebagai peminat (walau mungkin sebahagian lagi peminat menyokong atas ideologi politik yang sealiran). seperti pernah gua komen dalam entri sebelumnya... banyak lagi cara yang boleh digunapakai oleh seseorang artis/selebriti untuk menyuntik dakwah atau motivasi kepada peminat2nya... jangan bataskan cuma di pentas politik.

apa tunggu lagi?? kami2 blogger2 'jumud' proBN sudah tak sabar untuk berdepan dengan wardina... demi membuktikan kreadibiliti & maruah penulisan kami bukan bertaraf spekulasi picisan seperti blogger2 proPR!

22 das tembakan!:

Anonymous said... July 7, 2011 at 3:04 PM

mana dia tahu law. dia fail law

kluangman said... July 7, 2011 at 4:16 PM

Dia ingat dia hebat sangat, lawa sangat kot.

selama ini dia belum bertemu ruas kot. Bagus juga kalau dia saman, dan saman cepat2 sebab ramai dah blogger lain nak derma tolong bayar kos kalau wardidna saman.

Lepas saman, dia makin terdedah kepada kita untuk bercakap, lebih banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...lepas tu kita minta dia bayar kos pengiklanan yang telah kita buat untuk kita.

Anonymous said... July 7, 2011 at 4:19 PM

selebriti suam kuku nak naikkan namanya cipta kontroversi,kalau nak saman,saman jer tak payah nak tunggu lama2 kalau ko tu rasa ko di fitnah ke apa...elok ko berkawan dengan izzah bt papa hebat diranjang

whiteorange said... July 7, 2011 at 6:15 PM

Maaf kerana menyebok bukan nak fitnah!

Ramai orang tahu esp warga Taib Andak apa aliran politik arwah bapa Mawi. secara logik Mawi pasti ikut cakap bapa..

Ada ku kesah?, ada orang kesah?

So wardina, lu sokong sapa lu punya pasal, tapi jangan khianati hak majoriti rakyat, ini bukan soal siapa lebih berhak, ada maruah blaahhh

Anonymous said... July 7, 2011 at 6:25 PM

Barua ni, tak sedar diri.
Dia ingat dia bijak.
Poorah la bangsat.
Hadir diri lu 9hb,tak siapa yg marah bangsat.

Anonymous said... July 7, 2011 at 6:28 PM

MANAGEMENT TV3,jgn sekali ambil betina ni.
SEMUA ORG DAH MELUAT.
BANYAK CALON DILUAR SANA.
PLS TV3.

Anonymous said... July 7, 2011 at 9:38 PM

Semakin wardina cakap banyak , semakin terdedah bahawa memang dia orang PKR , orang pembangkang ! orang anwar Ibrahim !

dulu cakap bukan main, dasar pelakon ! sentiasa berlakon siang malam ..24 jam sehari !

baik wardina berhenti saja dari Tv3 , cari makan pula dengan PKR , mungkin Azizah dah standby jawatan utk Wardina ..

Anonymous said... July 7, 2011 at 10:44 PM

blah lah wardina..
berlakon lebih ckp xskong mana2

all the best tinggalkan 1 peluru

hangkedee said... July 8, 2011 at 5:16 PM

Baru 2,,3 hari pakai tudung dah mengalahkan ustazah hampas...meluat akau tenguk pagi pagi muka malaun ni.Boleh join che gu mala suami tipu mc dan Bob di pentas ceramah pas bayaran lumayan beb ...setiap kali ceramah berguni gundi duit makluk bongok beri....

Anonymous said... July 9, 2011 at 12:46 AM

'kami ada hujah bahawa kami tidak pernah BERNIAT MENGAIBKAN SECARA PERIBADI' : HOI TUAN PUNYE BLOG!!YG HANG TARUK GMBA XTUTUP AURAT TU BKN KE MENGAIBKAN PERIBADI DIE..TARUK LA BYK2 GMBA2 DIE GI CERAMAH PKR, TU BARU BTOL JANTAN...
'tak payah tunggu 14 hari, heret saja kami ke mahkamah sekarang dan kita BERSEMUKA DI BAWAH PANJI UNDANG-UNDANG' : HANG JGN RISAU LA, 'MEMBER SBELAH KIRI' HANG TUH DH TULIS DLM BUKU LAPORAN DIE APE KESALAHAN HANG..NNTI DIE BENTANGKAN USUL KT MAHKAMAH AKHIRAT KELAK YE (SIBUK SGT PSL DOSA ORG LAIN, DOSA SNDIRI TK NMPK KE?)
'mungkin kami dituduh cuba mengaibkan sedangkan gambar yang kami siarkan adalah foto yang pernah tersiar kepada umum, bukan dari foto peribadi wardina sendiri atau 'foto curi' oleh paparazi' : APE KE BANGANG HANG NI..MMG LA GMBA TU GMBA YG PENAH DISIARKAN KT UMUM..TP APE MOTIF HANG NKKUARKAN BALIK GMBA TU KALO BKN UTK AIBKAN DIE..TU BLOM BERTANDING PILIHANRAYA LG, KALO WARDINA JD CALON, HARUS CITE DLM KAIN DIE SUME HANG SUMBAT DLM BLOG HANTU NIH...

Anti Raja Drama Tua said... July 9, 2011 at 10:59 AM

Maaf kan la die..Si Wardina nie takde la bijak sangat..semenjak dua menjak nie jer die perasan bijak dan kononnya nak jadi lain daripada yang lain.

Kepada Wardina jika anda baca post saya nie, toksah la bermuka-muka, nafi2 cam Anwar Ibrahim, kita ade sorang cam Anwar Ibrahim cukup la, tak aman negara dibuatnya...tak perlu la Puan Wardina nak ikut jejak die...kalau dah terang2 sokong PR ngaku jer la..kami tak kisah tapi tak perlu la menyuarakan pandangan politik Puan ketika dalam rancangan yang mana mungkin bukan semuanya 100% penyokong PR seperti Puan!
Rakyat berhak buat pilihan sepertimana Puan buat pilihan...jangan la kata kami rakyat bodoh, bangang hanya semata-mata tak senada seirama dalam pandangan politik dengan Puan.
Jika Puan merasakan boleh menang dalam tuntutan saman tuh, DIPERSILAKAN, tapi sayugia perlu diingatkan di dalam kes fitnah (defamation) ada satu pembelaan yang dinamakan Justification. Jika pihak yang dituduh bole berikan justification bahawa apa yang die tulis atau cakap adalah perkara betul yang disertakan bukti (iaitu copy tweet Wardina) maka tuduhan fitnah takkan bertahan, malah Puan pula boleh kena counter-summons oleh pihak yang dituduh...jadi fikir masak-masak sebelum ambil tindakan...jangan sebab baca 1-2 buku dah perasan pandai dan bertindak melulu ok. Ini pesanan ikhlas dari saya.

Anonymous said... July 9, 2011 at 8:17 PM

pegi mampus la ko wardina.. ade aku kesah!

Anonymous said... July 13, 2011 at 1:00 AM

Perrrgghhhh!!! Wardina,dlm diam mengejar BULAN..

yg pernah ada dalam list friend fb wardina said... July 24, 2011 at 11:30 AM

aku rasa, kalau nak maki2 dia or nak bukak aib dia masa dia still tak bertudung dulu adalah mungkin tidak betul dan salah konsep di situ.. sebab tu urusan dia dengan Allah dan kita tak naklah tambah dosa buka aib2 dia yg lama.. btw, the owner of this blog has done a good job by removing those old pics of her....

BUT... from my own point of view, she is such a hypocrite! and I can say that because I once was on her fb's friends... owwwhh.. banyak yg nak diceritakan di sini.. cuma yelah sbb I nie cume memerhati luar je, so I takde lah nak print screen ape yg dia tulis kat status fb dan jugak komen2 dia.. but I can safely say that she is PKR @ PR supporters... camne aku buleh tak lupa? I still remember vividly her status about series of PRKs (pilihan raya kecil) one time ago.. macam2.. ade yang marah sbb bile BN menang, semua pengundi hantu keluar.. salah SPR sbb tak BERSIH.. dan macam2 lagi.. bile PR dia menang, wahhh the voters had done a good job.. fuh.. macam2.. dan macam2 lagi sampai lah issue2 perayaan maulidur rasul pon ada di komennye..

aku nie malas sebenarnye nak judge2 orang tp sbb mata tu dah nampak..cuma, janganlah jadi hipokrit.. yg peliknye.. masa dia di TV3 dulu, dah terang2 nak marah kerajaan BN, why didn't she just said it in front of the camera?? sbb takut nnt dah tak dapat keje kat situ lagi? or what? bile dah ade peluang tak nak buat..

for me, if she is one PKR @ PR supporter, that is nothing wrong with that.. just SUPPORT and VOTE whoever you want to vote.. why do I or other people care??! cuma tak kena bile tak mengaku and nak deny2 and nak pusing2./.. apesal tak tiru je bob lokman, cakap straight to the point dia sokong PAS.. At least he gets his respect from me, from not being hypocrite...

ah... malas dah nak tulis lagi karang jd personal pulak.. cumanye, yeahhhh bile dah jadi celebrity macam tu, people judge!.. so tak buleh lari, or pusing2 or whatever it is.. just TAKE IT or LEAVE IT! hish!

p/s: kalau tulis komen gini kena saman jugak ke? aku tak ambik law so tatau.. this is just from my personal point of view...

Anonymous said... July 26, 2011 at 10:57 PM

adat lah ideology pkr mcm di,.. mmg kasi spin 360,..piiigiidah artis kangkang majalah

Anonymous said... August 3, 2011 at 3:45 PM

Isu yang boleh tahan panasnye..huhu

"Punyai Kereta?
Jika Ya!! Diskaun Hebat Untuk Insurans Kenderaan Anda..
Penghantaran Road Tax Percuma Ke Seluruh Malaysia..
Sahut Cabaran Kami, Peluang Memenangi Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM100,000. Keterangan Lanjut, Layari : www.aiomits.com
Jangan Lupa Like kami di Facebook Pages!! : AiOMI T&S"

ONESiX said... August 23, 2011 at 3:05 PM

Padam jela bro..tak payah berkelai sesama islam..lagi pon, kalu kita padam, dapat gak pahala kita tolong dia buang gambaq yang tak elok tu..pasal dia dengan PKRabak..gasak dia la..

Anonymous said... August 28, 2011 at 1:45 PM

HamPAS la si Wardina ni, perasan bagus sangat.. Muahahahahahahaha

Anonymous said... November 18, 2011 at 9:24 PM

wardina pkr ke.. penyokong anwar ke.. buat apa nak amik kisah??? salah ke? pandai2 je wat spekulasi. ntah betol ke x. nak bagi alasan wardina keje dgn tv3? salah satu kabel kerajaan, kena kenang jasa KERAJAAN? huh. ALLAH la yang bagi rezeki bukan kerajaan... buka la mata tu sikit.... nampak BN je betul.

Anonymous said... January 21, 2012 at 3:17 PM

bagilah foto wardina cemanar sekalipun, takder aku berkenan nak tengok nak puja, takat menyampah dah confirm! buka tudung atau pakai tudung kalau otak dah kelam pun sama jugak, tak payah berlagak pandai, tengok wardina jadi host MHI tu pun menyampah giler, tukang ampuk dan syok sendiri! perasan tak kurang-kurang...

Cinta_damai said... January 21, 2012 at 3:19 PM

HMMM.... hak cinta-damai untuk tidak meminati wardina sebagaimana hak wardina untuk mengadu perasaannya... kebebasan bersuara, bukankah ini yang dilaung-laungkan oleh PKR? termangu sekejap!

Anonymous said... February 21, 2013 at 5:32 PM

ini dinamakan anak wayang hahah,penuh dengan wayang .....

misterinarossa

 
Top