..

UNDER CONSTRUCTIONS...

ini suasana majlis pelancaran pengambaran filem arahan/lakonan namewee... NASI LEMAK 2.0, sebuah filem yang katanya berkonsep 1Malaysia. gua tertanya2 apa rasionalnya majlis pelancaran dengan seekor babi panggang jika betul filemnya berkonsepkan 1Malaysia. adakah 1 ekor babi merupakan signifikan kepada 1Malaysia??



apapun gua tak nak paranoid tak pasal2 dengan namewee... tak boleh judging sebelum tengok filem yang dihasilkan (di pawagam 8/9/2011). gua tetap optimis namewee akan cuba untuk buat satu tafsiran positif mengenai 1Malaysia melalui filem ini... walaupun barisan pelakon kebanyakkannya pro-pembangkang (patrick toeh, pete teo, afdlin shauki). 1Malaysia bukan setakat lu masukkan pelakon berbilang kaum aje, dude... lu kena terapkan mesej perpaduan & semua nilai2 dalam konsep 1Malaysia baru lu bleh claim lu buat filem 1Malaysia.

since lu serius sangat nak jumpa PM (director filem lain takde sibuk nak jumpa PM pun) gua harap impian lu terlaksanan nanti. dan paling penting lu dapat bantu PM dalam apa jua cara untuk tarik sokongan kaum lu untuk kembali kepada kerajaan BN... jangan lu jugak sibuk nak politicing untuk kepentingan pihak lain seperti jadi 'babi politik' DAPig macam patrick teoh!

15 das tembakan!:

lohchuantuck said... August 4, 2011 at 12:57 PM

Excuse me to say, is roasted pork something vulgar to 1Malaysia? Besides, it's part of Malaysian culture! Since Namewee uses conventional way to start a film shooting (in Chinese way apparently), roasted pork is just part of the ceremony! If he really wants to use 1Malaysia way, do we have the guidelines for that? Please do respect, thanks heaps!

Anonymous said... August 4, 2011 at 1:16 PM

bow~ring~ dgn mamat ni.. x bersyukur langsung org dah maafkan dia hari tu.. kalau dah terok sgt malaysia ni, apsal dok merayu2 nak balik msia.. lg pon, dr sudut seni pun, ni sumer x der idea la nih.. idea cilop cite My Name Is Khan.. ahh sudahlaa kau namewee!!

ah tuck, part of a ceremony yg konon2nya citer 1Malaysia.. konon2nya filem utk semua, melayu,cina,india.. kalau buat citer shaolin ker, x der org kisah nak buat ceremony babi pnggang tu..david teoh x ade plak pakai babi panggang utk pelancaran filem2 dia..
again.. BOW~RING~ *MCM LAA DIE JER NAK JUMPAK PM.. AKU PON NAK!!*

Anonymous said... August 4, 2011 at 1:20 PM

aku setuju kalo dia jumpa PM dgan niat ikhlas...... namewee bleh tarik kembali sokongan anak-anak muda kaum cina untuk menyokong BN!!!!

YY said... August 4, 2011 at 1:24 PM

Hidup Namawee!!!

Mintak budget sikit kami pun nak buat pilemmmm...

Anonymous said... August 4, 2011 at 2:28 PM

Very Good..

He should be lucky born in Malaysia..can condemm government and than yet have face to ask for money....

That is Malaysia...this kind of people is like ANwar...Anything I will do as long Im surviv...

Example of rude young Malaysian....N yet I dont understand why TV8 advertisment is consider racist...It just the expression and cretivity of directors...Now suddently we can't express our creativity...even that the truth...Chinese lady talk in lound...that is command..wear sexy..even they went to temple wear short and round shirt...so watt wrong with that advrstment...Coz remind her from speak lound and show armpit..that her right...Government so lembik.,.,,bow to this small group of racist chinese

Anonymous said... August 4, 2011 at 2:58 PM

If you don't understand other races culture, please try to understand it before you comment. There is no a such thing that you simply "pijak" because you are a Malay. Ceremony is ceremony, there don't have any related with 1Malaysia. Please keep quiet before you give a speech. THANKS!! IDIOT!!!

Anonymous said... August 4, 2011 at 3:02 PM

5 roasted pigs after 'they' won 5 states also claimed as ceremony?? Just cook nasi lemak if you wanna launch a film called NASI LEMAK 2.0..... not a roasted pig!

Anonymous said... August 4, 2011 at 3:14 PM

"5 roasted pigs after 'they' won 5 states also claimed as ceremony?? "

Which title are you based on? Did you lost a way? Idiot...

Anonymous said... August 4, 2011 at 5:31 PM

Macam2 kisah.. :)

Punyai Kereta?
Jika Ya!! Diskaun Hebat Untuk Insurans Kenderaan Anda..
Penghantaran Road Tax Percuma Ke Seluruh Malaysia..
Sahut Cabaran Kami, Peluang Memenangi Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM100,000. Keterangan Lanjut, Layari : www.aiomits.com
Jangan Lupa Like kami di Facebook Pages!! : AiOMI T&S

Anonymous said... August 4, 2011 at 5:36 PM

Why roasted PIG? Is roasted pig synonym to 1Malaysia? Do all the culture in Malaysia use roasted pig to celebrate their festivals or ceremonies? I dont think so...

I can except if its roasted lamb or roasted duck but roasted pig is way.... off....

Anonymous said... August 4, 2011 at 6:47 PM

If you don't understand other people's culture don't use pig to offend other cultures and claimed as 1 Malaysia. Just explain that it is this particular group custom's and not 1 Malaysia and the others will accept the fact. 1 Malaysia takes into account the whole community not only one particular culture, so be more sensitive and learn other cultures so as not to offend anyone in future.

Anonymous said... August 5, 2011 at 11:37 AM

Tajuk citer = Nasi Lemak ... buat la gimik pasal nasi lemak... Apa kes gimik pelancaran guna babi panggang.. Tak tahu la kot2 ada nasi lemak babi panggang...

Anonymous said... August 9, 2011 at 3:12 PM

Daripada dulu, dalam Negara ku dan TNB punye cerite budak ni memang amat benci kapada Malaysia, akan tetapi kerana inclusivenes dan engagement policy semenjak 2008 budak ni telah memperdayaka mislead pelakun2 naive melayu
.
istilah slogan akronim sudah di hijack dan sudah bolih hidup subur sendiri macam lallang.
sengaja cari pasal dan memang cari isu.
arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said... August 10, 2011 at 2:41 PM

aku nak sembelih cina. namewee akan jd mangsa aku yg pertama.

Anonymous said... August 15, 2011 at 9:59 AM

Kalau Aflin dan pelakon-pelakon Melayu lain sokong dan join filem Babi ni dgn Aflin dan rakan-rakannya pun aku boikot. Benci org bodoh sombong.

 
Top