..

UNDER CONSTRUCTIONS...

cuba perhatikan betul2 printscreen dari laman SPR tersebut... mengejutkan bukan?? pemimpin2 PakatanRabak - wan azizah, mat sabu & saifudin nasution rupa-rupanya pengundi hantu!! memiliki 2 kad pengenalan dan boleh mengundi sebanyak 2 kali!!


berapa orang yang akan selidik semula kesahihan berita di atas di laman SPR untuk menggali kebenaran?? sudah pasti tak sampai 10% dari jumlah yang membacanya... yang lain akan percaya dan menelan bulat2 walaupun imej di atas hanyalah manipulasi photoshop semata-mata.

itulah bentuk penipuan yang sering dibuat oleh malaysiakini (atau lebih ngam dengan gelaran meloyakini) bila tiada lagi isu yang dapat mereka mainkan untuk menggoncang kreadibiliti SPR. semua ini adalah perancangan jangka panjang... mencipta alasan bila mereka tahu mereka akan tetap kalah dalam PRU13. juga untuk membangkitkan momentum BERSHIT 2.0 yang sudah makin kelayuan.

itulah standard media dan mentaliti pembangkang di negara kita... BUKAN MENCARI SOLUSI UNTUK MENANG, TAPI MENCIPTA ALASAN JIKA MEREKA KALAH!! PakatanRabak harus malu dengan pembangkang2 di negara lain, waima pembangkang di papua new guinea yang turut membantu membangunkan negara, bukan sibuk dengan politiking ala bocah kecil yang tiada kesudahan.

kita imbau kembali antara berpuluh penipuan meloyakini yang membabitkan nombor2 IC yang ditelan bulat2 oleh pembaca tegarnya...

ini salah satu laporan meloyakini:

NONE
tapi selepas disemak:


ini satu lagi laporan meloyakini:


tapi selepas disemak:

itulah bentuk modus-operandi mereka dalam mencipta penipuan berkaitan dengan pengundi hantu dan segala macam helah berkaitan nombor2 IC yang sengaja direkayasa. ada banyak lagi, contohnya kes MISMAH-GATE yang akhirnya meloyakini diam tersipu seribu bahasa bila penipuan agungnya itu terkantoi selepas mismah berjaya dijejaki. banyak sangat tak larat la gua nak letak satu persatu... kepada sibangang-sibangang yang menyokong PakatanRabak, teruskanlah luorang hanyut tenggelam dalam segala penipuan meloyakini.com!!
.

19 das tembakan!:

Berani Mati said... August 18, 2011 at 8:23 AM

lepas pendedahan oleh meloyakini tu, suruhanjaya penerima rasuah tu (SPR) terus kemaskini data.. x dapat la cek.. apo la bingung mu ni..

leman decaprio said... August 18, 2011 at 8:24 AM

sama kes unt wan azizah, mat sabu & pudin nasutiontion... SPR dah kemaskini data... kalo x caya lu try cek tengokkk! huahahaaa!

Anonymous said... August 18, 2011 at 8:37 AM

bengong punya blogger..haha

Anonymous said... August 18, 2011 at 8:52 AM

Aku lebih yakin dengan kebenaran blogger ini kerana dah banyak kali Malaysia KIni terbukti berbohong. Contoh isu Mismah. Jawapan yang diberikan oleh PR bukanlah tanda SPR dah update laman web setelah isu ditimbulkan PR tetapi satu jawapan bagi menjustifikasikan perbuatan mereka kononnya benar hal ini berlaku. Padahal ia tak berlaku.Sesungguhnya PR tak dapat dipercayai lagi.Kami bukan bodoh seperti pengikut Nuar.

Anonymous said... August 18, 2011 at 8:56 AM

kesimpulannya, apa yg malaysiakini kata itu tetap tidak benar. sebab boleh tipu anytime. nampak tak kat atas tu, sape2 pun boleh tipu. hanya pencacai je yg percaya bulat2..
bodo punya anon

TyCo86 said... August 18, 2011 at 8:57 AM

Sorry blogger arrghhh gua cuma nk bgtau baik jgn la jdi pencacai UMNO & BN apa yg berlaku terima jer seadanya memang UMNO & BN yg buat suma cter palsu nie coz takut dgn bayang2 sndiri & bayang2 DSAI.So UMNPORNO takur hilang kuasa dlm PRU akn dtg sebab itulah buat mcm2 fitnah..!!

Anonymous said... August 18, 2011 at 9:01 AM

TyCo86..

siapa fitnah????
boooooOOOooooooo!!!!!

Anonymous said... August 18, 2011 at 9:05 AM

- jebat derhaka -

wiottt...!! x payah la nak kata org tu pencacai BN org ni pencacai PR. masing2 dianugerahkan ALLAH s.w.t. akal & fikiran, so lu fikir la sendiri. buat pe nk kutuk sana sini. buka minda masing2. jgn dok taksub ke BN atau PR.
kalau dah masing2 bijak sgt, knp korang masih dok memaki hamun sesama sendiri????? masih tertipu????

YY said... August 18, 2011 at 9:06 AM

Leman dicaprio... you the man my friend!!!

nonbal said... August 18, 2011 at 9:11 AM

Oi mangkok (TyCo86), Jangan mimpilah PR nak menang, InsyaAllah Allah tak izin Komunis(DAP), Khawarij(PAS) dan Kaum Lut(PKR) untuk ambil alih negara ini .

Anonymous said... August 18, 2011 at 9:20 AM

Ape yg meloyakini katakan tentang isu mismah pun betul la ye wahai pencacai Pengencing Rakyat?? Dah otak letak kat lutut memang terima aje la ape meloyakini tu tulis... BOOOODDDOOOOOOHHHHHH!!!!!

Anonymous said... August 18, 2011 at 10:16 AM

kot ye pun, takkan la IC Saifuddin & Mat Sabu boleh sama... piiirah!!

Anonymous said... August 18, 2011 at 10:43 AM

bro, jangan guna semakan isi rumah, guna semakan biasa, result semakan isi rumah dengan semakan biasa berbeza, spr kantio lah.

kalau guna semakan biasa, iaitu:

http://daftarj.spr.gov.my/NEWDAFTARJ/

check lagi, mereka yang mempunyai kod '00' masih wujud di website spr lah.

811020002568
781223002547
650309007554

Anonymous said... August 18, 2011 at 11:24 AM

bro, saya sudah check semua ic no wan azizah, mat sabu dan saifuddin dgn spr website, cuma ada satu entry lah, yang kedua itu tidak wujud, semua screen capture ini palsu lah!

u cuba check lagi.

satu kesalahan besar ialah IC lama Mat Satu (6984735) sama dengan IC lama Saifuddin! mahu tipu pun berhati-hati sikit lah.

Anonymous said... August 18, 2011 at 3:48 PM

anon 10.43...

tipulah! semua rekod yang ada kod '00' - NOT FOUND guna semakan single atau semakan isi rumahpun!

anon 11.24...

apsal bodo sangat pegi cek suma no. mat sabu tu... kan dah diberitahu awal2 itu cuma contoh penipuan manipulasi guna photoshop!

Anonymous said... August 18, 2011 at 7:14 PM

dp dulu smpi kiamat ,tiap2 kali nk mengundi pengundi hantu ujud.portal pembohong mlayasiakini,malaysian insider x abis2 menipu,mempebesar2kn isu ni.patotnye wartawan yg buat laporan isu ni dh lama dpanggil pehak berkuasa.selagi x dajar mereka2 ni x abis2 meporak prandakn seluruh malaysia dgn isu2 yg dreka2..

Anonymous said... August 18, 2011 at 9:05 PM

Contoh yang dibuat oleh blogger wan azizah dan mat sabu tu dengan 2 ic tu adalah manipulasi potoshop, bukan betul yang ada hanya 1 saja dalam daftar SPR, dia buat begitu untuk menunjukkan yang malaysiakini nanti akan membuat cara sama untuk menunjukkan ada pengundi dengan 2 ic dalam daftar spr, lu ada faham ke? baca belum habis sudah mau argiu dgn orang itulah mentaliti penyokong pembangkang yang naif tuhhh....

Anonymous said... August 19, 2011 at 4:10 PM

anon 11.24...

hang ni memang bodohla..tula mak bapak hantar g sekolah supaya jd pandai, jd org berpelajaran supaya x mudah dikencing anjing..memang mentaliti orang pakatan rakus suka baca auta dari fakta..2 yg bodoh smpi anak cucu cicit cucut..

Keris Jentayu said... August 20, 2011 at 11:04 PM

Terima kasih lah semua rakyat malaysia yang menyokong Porn Rakyat percaya yahudi kini oppps meloya kini oppss malaysia kini portal

macam sial

 
Top