..

UNDER CONSTRUCTIONS...


Tiba tiba Akutfelda mendapat pangilan talipon daripada sesaorang yang nombor taliponnya tidak tersimpan di dalam handphone. Akutfelda ditanya siapa nama dan bersekolah dimana oleh orang yang tidak dikenali. Akutfelda menjawab dan bertanya siapakah gerangannya saudara yang bertanya di sebelah sana. Dia mengatakan Akutfelda pernah menulis perkatan "Politik tak Waras" beberapa minggu sudah di ruangan website yang Akutfelda pun dah lupa. Lama kelamaan barulah Akutfelda boleh mengingat bahawa saudara yang talipon itu adalah Pakcik Hj Shuhardi Mat Isa - si pelakon terkenal tu... Selepas beberapa percakapan ringkas di handphone kami ber sms dan inilaih hasilnya....

Akutfelda : Saya bersyukur mendapat bantuan kerajaan untuk sambung pelajaran.Banyak yang saya lihat di luar sana pelajar negara lain tidak mendapat bantuan dan terpaksa mengikat perut. 10:36:13
Hj Shuhardi : Tuan tidak brfikirn WARAS dlm soal politik. Tuan trlalu taksub dgn UMNO& hilang kebijaksanaan. Klau tuan brhujah krna jasa krajaan pd tuan dpat blajar smpai k Germans ungguh malang duit rakyat dgunakan utk biaya saudara ksana. Tuan gagal lihat kebenaran kerana mungkin tuan BUTA MATA HATI.wslm.Hj Shuhardi Mohd. 10:36:52

Akutfelda : Apa yang butanya kalau kerajaan dah banyak membantu. Atuk saya dan mak saya tidak bersekolah. Adik beradik saya semua masuk universiti. Itu adalah satu transformasi ekonomi asas yang sangat baik. 10:40:27

Hj Shuhardi : Antara sbb BUTA MATA HATI ialh kemungkaran & maksiat yg Tuan prnah lakukn dlm hidup. Tuan tdak akan lihat kebenaran skriny tuan trgolong dari kalangan PELAKU DOSA2 BESAR. Hati tuan lngsung tak terasa brsalah bila seinci demi se inci tanah Johor d beri pd MUSUH ALLAH ( Pulau Seputih, Tnjung Pagar dll). Tuan memang BUTA MATA HATI.10:42:29

Hj. Shuhardi : Apalh nak dbangga dgn kejayaan kluarga Tuan yg tak dapat MEMBEZAKN antara tangjwb kerajaan yg gunakan duit rakyat & dlm masa sama MENIPU RAKYAT & TANAH AIR & KUASA TRGADAI. Tuan memang BODOH TAK BOLEI D AJAR.wslm.10:46:29

Akutfelda : Hanya tuhan sahaja yang boleh judge sesaorang itu jahat dah baik.Adakah menaikkan ekonomi orang melayu melalui pelajaran itu dosa besar? Adakah memajukan sesuatu bangsa itu dgn industri satu dosa besar? Saya telah melihat banya bangsa yang merempat di germany dah saya sangat bersyukur dgn apa yg ada. 10:48:25

Hj. Shuhardi : Rakyat Johor bakal merempat d negeri sndiri sedikit demi sedikit spt Melayu Singapore klau inilah cara brfikir tuan. INSYAALAH kita saksikn skiranya panjang umur. 10:51:34

Akutfelda : Yang bermasalah bukan kerajaan tetapi adalah orang melayu itu sendiri. Mudah terikut2 dah berfikiran sempit. Banyak bangsa yang tertindas di dunia inidisebabkan miskin. Semalam di utusan menceritakan bangsa uighur di republik cina tidak dibenarkan berpuasa. kenapa? Kerana mereka miskin minoriti dan merempat di cina. 10:53:18

Hj. Shuhardi : Menambahkn lagi FIKIRAN SEMPIT saudara dlm soal sosiat politik 10:55:09

Akutfelda : Singapura dh takbir oleh PAP. DAP adalah serpihan PAP. melayu lagi cepat merempat kalau ada melayu jadikan DAP kawan sejati. 10:56:33

Akutfelda : Oh saya dah banyak lihat dunia. Dah banyak lihat bangsa yg merepat.10:57:50

Hj. Shuhardi : UMNO kawan dgn MCA ditipu d Pulau Indah Klang dlm isu SKFZ. TRBUKTI TANAH MELAYU TRGADAI. SINGAPURA JATUH KPD KAPIR OLEH 'JASA' UMNO.Udahlh Tuan memang BUTA MATA HATI. 11:01:21
Hj. Shuhardi : Apa masaalhnya UMNO gadai Tanjung Pagar & Pulau Batu Putih. Tuan seorg rakyat yg tak brmaruah krna hanya krajaan gunakn duit rakyat biaya tuan k German & TUTUP MATA TANAH AIR TRGADAI 11:02:31

Hj. Shuhardi : Tuan Bodoh Sombong. Tuan tak kenal dgn siapa tuan br SMS. Klau tuan kenal tuan akan malu sendiri.Apalh nak dbangga dgn tuan, dah keliling dunia dgn duit rakyat. Bila dpat sedikit kemewahan lupa hak2 rakyat.PEJAMKN MATA KEJAHATAN PEMERINTAHAN 11:04:43

Akutfelda : Itulah masalahnya kalau setiap perkara dipolitikkan. Sykt kewangan terbesar dunia Lehman Brothers bankrupt di USA.mereka tak politikkan pun. Tu yang saya kata melayu lemah sebab kaum melayu itu sendiri. 11:06:20

Akutfelda : Dalam sms ini ada tak saya kata perkataan ' tuan bodoh '. So 'sapa' yang 'sapa' sebenarnya? 11:09:07

Salinan SMS masih di simpan oleh Akutfelda. No HP Hj Shuhardi Mohd Pelakon Terkenal : 012-3900740
- dipetik dari blog AKUTFELDA.
dari isi smsnya kita boleh tafsir tahap mentaliti suhardi hanyalah setakat mana. siapa nak calling2 belajar 'berlakon' boleh call nombor kat atas tu. boleh tengok lakonan terbaekkk suhardi mat isa dalam video di bawah, dan penganut2 PAS/BERSHIT 2.0 diperbodohkan oleh seekor makhluk bodoh kat sini! (KLIK)


.

4 das tembakan!:

Anonymous said... August 9, 2011 at 8:58 PM

Belajar dengan org bangang.. Dgan kita sendiri jd bangang....

Anonymous said... August 11, 2011 at 10:33 AM

Uncle suhardi ni aku tengok orgnya;
1) terlalu bangga diri
2) Suka melabel org lain bodoh dan jahil

mukmin yg sejati takkan ada perangai macam ni

Anonymous said... August 16, 2011 at 10:36 AM

Jadilah seorang Islam yang sejati..InsyaAllah..

"Punyai Kereta?
Jika Ya!! Diskaun Hebat Untuk Insurans Kenderaan Anda..
Penghantaran Road Tax Percuma Ke Seluruh Malaysia..
Sahut Cabaran Kami, Peluang Memenangi Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM100,000. Keterangan Lanjut, Layari : www.aiomits.com
Jangan Lupa Like kami di Facebook Pages!! : AiOMI T&S"

Anonymous said... September 15, 2011 at 6:17 PM

Nk buat cmana keturunan dia bodoh sombong,, Hj lg,,,, kesian,,,, bodohnye,,,

 
Top