..

UNDER CONSTRUCTIONS...

si bahalol namewee ni buat lagi... kali ni dilancaukan pula UTUSAN MALAYSIA hanya kerana satu komen tentang dirinya berkaitan filem pertama arahannya... kalo perhatikan dari bahasa dan gaya pertuturan dia nothing to proud la dengan degree yang dia miliki tu... standard budak tadika marah orang curi cikadees je!

seperkara lagi si bahalol ni tak faham tentang 1MALAYSIA walau berulangkali dia sebut tentang 1MALAYSIA dalam video picisannya kat bawah. dia ingat ade pelakon berbilang bangsa dalam filem tajaan TIGER BEER tu bleh claim sebagai 1MALAYSIA la kot.... dia tak faham perkara paling asas sebelum dia sebut 1MALAYSIA:
Gagasan ‘1 Malaysia’ adalah satu gagasan yang diperkenalkan oleh YAB Dato’ Sri Mohd. Najib Tun Abdul Razak, Perdana Menteri, apa bila beliau mengambil alih teraju pentadbiran negara, bagi memupuk perpaduan di kalangan rakyat Malaysia yang berbilang keturunan dan etnik berteraskan beberapa nilai –nilai penting yang seharusnya menjadi amalan setiap rakyat Malaysia. Gagasan ini adalah digagaskan selaras dengan peruntukan-peruntukan yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan Prinsip-Prinsip Rukun Negara.
cuba perhatikan prinsip ke-5 dalam rukun negara...
  • Kepercayaan kepada Tuhan
  • Kesetiaan kepada Raja dan Negara
  • Keluhuran Perlembagaan
  • Kedaulatan Undang-undang
  • Kesopanan dan Kesusilaan
di mana KESOPANAN & KESUSILAAN namewee kalau asyik nak melancau aje kerjanya???!

==================================================





::: flashback :::

17 das tembakan!:

Anonymous said... September 28, 2011 at 8:08 PM

Assalamualaikum.

'arrangement' lagu entah apa-apa.
Lirik pun berterabur tidak tersusun muzik pasif.

Berusaha lagi.

AAAA.

leman decaprio said... September 28, 2011 at 8:10 PM

lagu lama tu last 2 years... record spontan pakai mic PC cikai je. lepas kes video suck banana namewee... harap lu bleh buat better song dude! =)

Anonymous said... September 28, 2011 at 8:21 PM

habis tu u tukar nama nasi lemak 2.0 kepada lancau 2.0.......ini panggil KESOPANAN & KESUSILAAN???bodoh betul...uneducated person

leman decaprio said... September 28, 2011 at 8:24 PM

haiiiyyyya apa pasat u manyak malah kawan??? gua just bagi better title untuk filem namewee... filem namewee, wajah namewee! =p

Anonymous said... September 28, 2011 at 8:25 PM

bangang punya Namewee...

Anonymous said... September 28, 2011 at 8:39 PM

korang semua jealous namewee???kalau u hebat,cukup pandai..u buat filem ko sendiri jadi director lar?dengan kerjasama actor..u boleh?u all la bangang betul..haha

Anonymous said... September 28, 2011 at 8:58 PM

betul tu, korang jealous ke? namewee tak pakai duit u pun, takde pakai duit rakyat dan takde minta dari kerajaan. korang pakai otak sikitlah. kalau u buat filem, pasti u lari kat kerajaan minta duit macam pengemis. u boleh berdiri dengan kaki sendiri, baru korang bising. sekarang korang pakai otak dan fikir!

Anonymous said... September 28, 2011 at 9:09 PM

FINAS ... pls wake-up! Ban this movie!

Tajuk lucah & message salah dari prinsip negara !!!

Anonymous said... September 28, 2011 at 9:21 PM

Hey bodoh, tajuk sebenar cerita tu "Nasi Lemak 2.0". tolong wake uplah. Kenapa cerita "Hantu Bonceng" yg banyak persendakan agama Islam boleh terlepas? korang tak ada complaint ke?

Anonymous said... September 28, 2011 at 9:54 PM

Boleh ke Utusan saman dema?

Barulah budak ni tau yang kebebasnn media tak boleh buat main main.

Dengar kata dema dah dapat RM4m untuk movie dema. Hebatyeah tactic guna controversi ni. Tapi tak cukup lagi sebab dema nak buat kontroversi lagi untuk dapat publisiti percuma(dan naikkan tiket penjualan). Eloknya semua diam dan buat tak tahu je. Tak payah beli produk dema. Lama-lama dia pun belahlah

PASsokongNAMEWEE said... September 29, 2011 at 12:19 AM

TO NAMEWEE: U R BUSTARD!

Anonymous said... September 29, 2011 at 12:30 PM

TAHNIAH BRO AKU SUKA LAGU NI KAHKAHKAHKAH KALU BOLEH KASI KERAS SIKIT KAT "LANCAU LU WEE MENG CHEE"..KALAU BOLEH BUAT LAGI BRO LAGU2 FUCK NAMEWEE..MCM DIA SORNG BOLEH BUAT LAGU FUCK! AKU BOOKMARK KO PUNYA BLOG BRO!

Anonymous said... September 30, 2011 at 2:05 AM

Let’s assess again what Namewee has achieved through this movie.

· -He has demoted once popular entertainment stars to second or third billing. These people include Adflin Shauki, Adibah Noor and David Arumugam. I pity those actors for falling for his tricks.
· -The Chinese business machinery has been strong in marketing the film, putting Namewee as the main attraction. This further cements their sense of superiority over others.
· -The Chinese political establishment along with their weak Malay/Indian lapdogs have swallowed hook, line and sinker the notion that Namewee is a ‘reformed’ individual who is worthy of the 1Malaysia effort
· -A movie that cost 1.5 million to produce has reportedly earned 4 million at the box office mainly due to its notoriety, even though many critics have panned it. They denounced the movie as simple, boring and amateurish. People who watched the movie effectively had their money wasted, if not stolen.
· -In the face of lack of interest from the Malay majority, Namewee rants on Youtube against a pro-Malay newspaper to garner more attention. Obviously, his goal is not to get Malays to watch the movie. His goal is to further inflame Malay disgust at chauvinistic Chinese, who enjoy feigning the role of 'victim' in Malaysian society. Effectively he is creating more hatred among the races!
· -He has manipulated and made Malay ministers appear foolish and weak for lending their support to his ‘film’
· His opposition cronies, especially DAP love that Namewee is now their symbol and figurehead. He is their poster child to show the world about the Malaysian Chinese fake 'victimhood' and '2nd class citizenship' . What rubbish!
If Namewee really wanted to criticise Utusan, why didn't he hold a press conference with the Chinese media or DAP? I am sure they would have accommodated him. Or why didn't he have the courage to face the Utusan writer in person and argue as a civilised human being why the article is incorrect.

Being a 'mass comm' major , which he boasted a couple of times in his Youtube rant, he should know the proper channels of conveying a message. Using the F word to express himself on youtube, even when bleeped out, is not acceptable in any civilised society. This is what spoilt emo teenagers do, before they commit suicide.

This incident should teach us all a lesson—1Malaysia can’t work with people who are inbred to be chauvinistic and racist.

The Chinese should repudiate Namewee . 1Malaysia doesn't need him and his ilk.

Anonymous said... October 2, 2011 at 12:29 PM

Sebagai rakyat Malaysia, kita perlu sedar bahawa segala apa yang kita lakukan perlulah mematuhi prinsip-prinsip yang terdapat dalam Rukun Negara. Menyedihkan apabila terdapat seseorang warga malaysia yang tidak menjiwai Rukun Negara. Menghafal Rukun Negara tidak mencukupi.. tetapi kita perlulah menghayatinya.

Kepada saudara namewee fikirlah, dimana Kesetiaan anda Kepada Raja dan Negara Malaysia setelah anda mengguris hati rakyat sendiri dengan lagu negarakuku anda.

dimana kesopanan dan kesusilaan anda dalam tindakan dan tutur kata anda?

awak tidak puas hati dengan seorang penulis utusan, mengapa seluruh utusan menjadi mangsa.

penulis menyerang awak (bukan kaum cina),, kenapa awak menyerang Utusan.

dulu dalam lagu negarakuku awak.

dulu awak serang polis dalam lagu itu tetapi dalam lirik awak seolah menyerang Melayu ( dengan kata melayu sakai).

dulu awak serang hak kebebasan dalam lagu anda, tetapi lirik anda seolah menyerang agama Islam (menghina perempuan bertudung)


kepada namewee... balik lah kepada Rukun Negara!

Anonymous said... October 2, 2011 at 9:14 PM

Please use my writing. I am an overseas Malay who is seeing his country torn apart from afar. I can't stand it. I can't reveal myself because i work closely with the chinese. But I know their games.

Shacklesmith please use my writing if it helps!


"I have seen Namewee rant on youtube against TNB, made fun of our national anthem, and ridicule the Islamic morning call for prayer.

The fact he swears against Utusan is obviously part of his pattern of behavior.

I have not seen him rail against Genting for the promotion of bad gambling practices among the Chinese community that have torn families apart. I have not seen him shout and curse the ah longs who cheat unwary debtors. I have not seen him make a video against those Chinese who manipulate the property market or who leave our country due to their lack of patriotism.

The pattern is clear. Namewee only shouts against anything that is Malay/Muslim dominated. He will not criticise his own kind. He is the epitome of DAP chauvinism. For all I know, Namewee is the trojan horse used by DAP to infiltrate UMNO!!!"

Anonymous said... February 9, 2012 at 9:59 AM

Melayu Bodoh Habis cerita

Anonymous said... March 31, 2012 at 4:06 PM

PEOPLE , nobody needs to take THIS RACIST MANIPULATIVE PIECE OF SHIT in this country. Malaysia has other wars to fight against such as

Immigrations
Racisms
Foreign Crime Elevation

we don't need this chinese bastard thats a disgrace to his own race n malaysia to further deteriorate our beloved country

simply put.

FUCK OFF NAMEWEE. You racist childish piece of shit.

 
Top