..

UNDER CONSTRUCTIONS...Video di atas satu kesalahfahaman tentang hudud bila menulis skrip tanpa rujukan terperinci... bak kata bro Anuar Mohd Nor (Umno-Reform) ini salah satu contoh "SOKONGAN MEMBAWA REBAH". Hudud secara politikal telah terbahagi kepada 2 entiti antara hukuman hudud yg tercatat di dalam alQuran dan "HUDUD PAS" yg digunapakai oleh parti politik yang so-called-islamic untuk meraih undi & cuma didendang menjelang PRU.

Setiap ummat Islam WAJIB menerima hukuman hudud, tidak kira di bawah parti manapun mereka berpayung. Hakikat yang harus diterima oleh PAS & UMNO adalah jumlah kerusi milik MP Islam di parlimen yang tidak memungkinkan perubahan perlembagaan untuk menjalankan hukuman hudud di Malaysia SELAGI PAS & UMNO TIDAK BERSATU! PAS sendiri harus menerima hakikat parti2 harbi & liberal yang menjadi suara majoriti dalam pakatan mereka menolak hudud secara total, situasi yang hampir sama terpaksa ditempuh oleh UMNO sejak sekian lama.

Memperlekehkan hukuman hudud (dengan tidak dispesifikkan kepada "HUDUD PAS") seperti dalam video di atas sama seperti memperlekehkan Islam secara umumnya. Jadi gua seru kepada rakan2 blogger & pejuang UMNO dalam apa jua platfom mengambil-berat perihal ini supaya tidak terpesong akidah dan menjadi backfire kepada perjuangan parti.

kartun di atas & video di bawah menspesifikkan tentang "HUDUD PAS"


Penghina hudud jangan kurang ajar - Ridhuan Tee


KUALA LUMPUR, 13 Dis: Kolumnis akhbar Utusan Malaysia Prof Madya Dr. Mohd Ridhuan Tee Abdullah baru-baru ini menyelar pihak yang lantang menghina Islam khususnya hudud dan memberikan amaran kepada mereka.


Tanpa menamakan secara jelas, Mohd Ridhuan dalam tulisan yang disiar akhbar Sinar Harian kelmarin menggambarkan pihak yang dimaksudkannya adalah 'penzina' dan yang 'berlatar belakang menjijikkan'.


Katanya parti-parti politik atau orang bukan Islam boleh memberikan teguran dalam perkara lain seperti salah tadbir urus, salah laku peribadi, rasuah dan sebagainya yang dilakukan oleh sesiapa sahaja, tetapi bila tiba kepada perkara berkaitan agama Islam, 'jangan terlalu kurang ajar'.


"Apatah lagi jika yang menegur itu, latar belakangnya amat menjijikkan. Seks rambang dan perzinaan sudah menjadi budaya hidupnya.


"Saya masih lagi boleh bersabar jika mereka tidak menerima ‘hudud Pas’. Tetapi cara mereka bercakap tidak menampakkan rujukan kepada ‘hudud PAS’, tetapi menghina Islam secara keseluruhan dan isi kandung al-Quran. Perbuatan ini amat melampau," tulisnya.


Biarpun tidak dinyata dengan jelas siapa sasaran tulisannya, namun ianya dipercayai ditujukan kepada Presiden MCA Datuk Seri Dr Chua Soi Lek.


Ini kerana, dalam tulisannya itu beliau merujuk kepada kenyataan yang mendakwa pelaksanaan hukum hudud akan membawa kepada kemusnahan ekonomi negara dan binasa diri.


Ianya termasuk dakwaan bahawa pelabur-pelabur akan meninggalkan Malaysia manakala negara akan berhadapan dengan “binasa diri” jika hukum hudud dilaksanakan di Malaysia yang pernah diucap Soi Lek pada satu forum di Wisma MCA baru-baru ini.


"Jangan bermain dengan api wahai penzina. Ini bukan kali pertama beliau mengeluarkan kenyataan yang menghina Islam. Apakah kita boleh menerima kenyataan seperti pelabur-pelabur akan meninggalkan Malaysia manakala negara akan berhadapan dengan ‘binasa diri’ jika hukum hudud dilaksanakan di Malaysia.


"Persoalan saya, apakah Malaysia akan menjadi daya tarikan pelabur-pelabur dengan lambakan pelacur-pelacur yang datang daripada Cina dan Vietnam yang datang ‘memberi khidmat’?


"Apa matlamat sebenar membawa masuk mereka ini? Apakah mungkin beliau turut melanggan kerana memang menjadi kesukaannya menyimpan mistres?" soalnya lagi.


Dalam nada tegas, beliau yang juga penyarah di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia turut mengingatkan pihak tersebut tidak mencampuri urusan orang Islam khususnya berkaitan dengan soal hudud.


Apatah lagi katanya jika seseorang itu berlainan bidang kepakaran, maka sewajarnya tidak perlu banyak mengulas tentang bidang yang lain.


"Jika bidang beliau mengenai kesihatan seperti mana jawatan yang pernah dipegang sebelum ini, lebih baik dia bercakap mengenai keburukan yang dibawa hasil seks luar nikah atau seks rambang atau penzinaan," tegasnya.


Soi lek sebelum ini juga mendakwa sistem perundangan itu tidak adil kepada semua pihak khususnya ke atas kaum wanita selain mengenakan hukuman-hukuman kejam yang jelas bercanggah dengan konvensyen antarabangsa.


Selain itu beliau turut meramalkan bahawa pasaran saham akan jatuh antara 10 hingga 20 peratus jika hukum hudud digubal dan ia juga akan memberi kesan ke atas kewangan pelabur-pelabur tempatan.


"Wah! bukan main pandai lagi beliau meramal seperti nujum.


"Justeru, tunggu apa lagi, marilah kita bersama-sama tanpa mengira parti dan ideologi, mempertahankan Islam yang semakin lama semakin berani dimamah dan diratah oleh ultra kiasu yang wujud di mana-mana, termasuk dalam Barisan Nasional," kata Ridhuan. -Harakahdaily

2 das tembakan!:

Kama Irahsa said... December 13, 2011 at 5:58 PM

siapalah buat skrip bodoh dlm video tu. kerana satu ayat, habis point2 lain dlm video tu. mmg akn backfire kerajaan semula. hrp video ditarik blk. tp, xguna la.. damage telah dilakukn..

Anonymous said... December 14, 2011 at 10:39 AM

hukum Tuhan jgn dipertikaikan..bahaya oo..

 
Top