..

UNDER CONSTRUCTIONS...


Selepas baca portal pembangkang spt Malaysiakini dan Malaysianinsider tentang dakwaan DS Rosmah spend RM300,000 shopping kat Sydney, JP gatal tangan dan terus buat background check kat reporter Sydney Morning Herald yang buat dakwaan itu, nama mamat  ni ANDREW HORNERY.  JP tergolek-golek ketawa bila lepas buat background check, pasal dah dapat teka motif sebenar laporan akhbar Australia tu.


OK, inilah sebenarnya mamat ANDREW HORNERY ni. Dia ni betul lah adalah kolumnis, tetapi bukan menulis tentang hard news spt isu politik, current affairs atau lain, tetapi keje dia kat suratkhabar adalah MENULIS KOLUM GOSSIP. HA HA HA HA HA, so dakwaan dia terhadap DS Rosmah itu adalah sebahagian daripada tulisan gossip mamat ni. Dah nama pun gossip, maknanya memanglah susah nak percaya tulisan mamat ni. Reporter gossip je mamat ni. Mamat ini dikenali sebagai GOSSIP QUEEN AUSTRALIA.

Si Andrew Hornery ni, pulak kerap kali disenaraikan sebagai "Australia's Worst Journalist". Lagi satu benda kelakar pasal background mamat ni. READ MORE

Andrew Hornery - Journalist
Sydney Morning Herald - Aug 8 to 9, 2009
Sydney Morning Herald - Sep 26 to 27, 2009 (repeat)
Numerous factual errors.  Andrew Hornery, unable to transcribe accurately factual matters or deliberately engages in falsehoods to degrade his subject, and heighten his vitriole.
Persons contacted by this dishonest journalist should not afford him an interview, as quotations will be altered to suit the journalist's purpose. 

baca seterusnya di JOHORPOLITICO (klik)
.

0 das tembakan!:

 
Top