..

UNDER CONSTRUCTIONS...


RapidKL akan saman Ambiga?? Harap lebih ramai pihak yang terlibat mengalami kerugian, kerosakan dan kecederaan akan tampil untuk memberi pengajaran kepada Ambiga & semua penganjur demo ganas BerSHIT 3.0!!

dari isu-hangat.blogspot - Sebelum ini Pengerusi BERSIH, Datuk S. Ambiga memberi jaminan bahawa penyokong perhimpunan BERSIH 3.0 TIDAK akan memasuki Dataran Merdeka dan tidak akan merosakkan harta benda Kerajaan. tetapi apa sudah jadi semua yang dirancangkan tidak mengikut peraturan yang ditetapkan.

Kini bala demi bala akan menimpa dan hanya ditanggung oleh Datuk S. AMbiga apabila RapidKL yang mana berfungsi untuk mengangkut penumpang dari satu destinasi ke satu destinasi terbantut apabila perhimpunan Bersih 3.0 telah merosakkan harta benda RapidKL. Apa sudah Jadi? You think you a GOD untuk mengawal seluruh rakyat yang mengikuti perhimpunan Bersih 3.0

permandangan dari atas rapidkl

wow bersih 3.0 cara duduk dan bantah sebenar

operasi rapidkl digangu

BERSIH 3.0 Kini Janji telah tinggal Janji?

Ikuti keluhan dari Syarikat Prasarana Berhad dari Datuk Saahril Mokthar, kenyataan hari ini...

RapidKL, penyedia perkhidmatan Transit Aliran Ringan (LRT) dan bas di Lembah Klang, akan mengambil tindakan undang-undang terhadap penganjur perhimpunan semalam kerana mengalami kerugian besar akibat tindakan liar oleh kumpulan demonstran.

Syarikat itu mahu ganti rugi berpatutan termasuk kerosakan teruk kepada asetnys, kehilangan hasil pendapatan di stesen LRT Masjid Jamek selepas demonstran meluru menerusi pintu LRT tanpa membayar dan kehilangan pendapatan daripada operasi perkhidmatan basnya.

"Kami mengalami kerugian besar seperti kerosakan pada penutup gulung dan pagar, pintu tandas serta orang menggunakan perkhidmatan kami tanpa membayar dan operasi bas juga terjejas teruk kerana penutupan jalan," kata Pengarah Urusan Kumpulan, Syarikat Prasarana Berhad (Prasarana) Datuk Shahril Mokhtar dalam kenyataan hari ini.

Katanya, syarikatnya akan membuat laporan polis terhadap penganjur dan percaya pengusaha pengangkutan lain dan peniaga turut mengalami nasib yang sama.

Beliau berkata, petugas Prasarana juga dibaling dengan botol air mineral dan dicaci oleh sekumpulan demonstran apabila petugas berkenaan cuba membantu seorang penumpang yang pengsan di stesen itu.

"Menjadi tugas kami untuk menjaga keselamatan penumpang, aset dan petugas di stesen itu, Oleh itu, terdapat keperluan untuk menutup stesen itu pada masa itu," katanya, sambil memperjelaskan bahawa stesen itu turut ditutup pada dua perhimpunan sama sebelum ini. - Bernama
.

1 das tembakan!:

Anonymous said... April 30, 2012 at 5:00 PM

Sila lawati berita panasss...

http://beritasemasa.com/

 
Top