WOOHOO!! FESTIVAL JAZZ MALAYSIA PERTAMA DI #HBN2012!!


Malaysia bakal melakar sejarah tersendiri apabila diberi pengiktirafan menjadi tuan rumah Festival Jazz Belia Sedunia (WYJF) minggu depan, kata Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shabery Cheek.

Beliau berkata, festival itu yang julung kalinya dianjurkan di dunia akan diadakan pada 23 hingga 27 Mei ini di Putrajaya sempena dengan program Himpunan Jutaan Belia dalam usaha menarik lebih ramai penyertaan antarbangsa.


Katanya, WYJF akan disertai seramai 227 pemain muzik Jazz dari sembilan buah negara iaitu Amerika Syarikat, Perancis, Jerman, Australia, Singapura, India, Filipina, Indonesia dan Malaysia sendiri.

"Komponen ini (WYJF) sangat penting kerana dengan sendirinya akan mengantarabangsakan Himpunan Jutaan Belia yang selama ini dilihat dalam konteks belia tempatan,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Studio Jazz Belia Sedunia di Sri Petaling dekat sini, hari ini.

Ahmad Shabrey berkata, pemilihan Malaysia sebagai negara pertama menganjurkan festival berprestij itu dibuat oleh Asian Jazz Festival Organization dan World Jazz Society. — BERNAMA


jangan lupa mengunjungi 
Karnival Bee Ant Blues
pada Himpunan Jutaan Belia 2012
(klik imej di bawah untuk keterangan lanjut)Comments

Kekejaman Terhadap Orang Muda - ( Lihat sendiri BUKTI, Kenapa kami KELUAR UMNO dan TAKKAN kembali lagi. Buktikan jika ia PALSU )
1~BUKTI 1 * (MESTI TONTON)
2~BUKTI 2 * (HOT)
3~BUKTI 3
4~BUKTI 4
5~BUKTI 5 * (HOT)
6~BUKTI 6
7~BUKTI 7
8~BUKTI 8
9~BUKTI 9
10~BUKTI 10

~ Orang Muda Geng Kita - Usaha Dengan Doa ~Kami Mahu Generasi Muda Terengganu Jadi Perdana Menteri Malaysia Ke-7 Sebelum PRU ke-13 Tanpa Perlu Berdolak-dalik!!
(Bukti kukuh)
1 ~ http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=32381
2 ~ http://www.sabahforum.com/forum/sabah-malaysia-international-politics/topic28065.html
3 ~ http://www.utaraonline.net/v4/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=22146
4 ~ http://www.selatanonline.net/v1/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3155p/s: Ubahsuai (copy&paste) dari 'Abang Sayang'