..

UNDER CONSTRUCTIONS...


Ini bukan menghentam tapi dengan niat menegur...
(cuma mungkin nada teguran agak keras kerana
dua kesilapan yang dilakukan hampir serentak)
Kerana masalah utama kebanyakan pimpinan UMNO adalah 
merasakan diri mereka pandai serba-serbi. 

Tak payah nak memandai sangat...
for some matters, just leave it to the PRO!

Bermula dengan logo Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55 
yang bertaraf longkang... Muncul pula lirik lagu yang bertaraf 
sampah-sarap di pinggir jalan! 

Gua mulakan dengan LOGO yang mendapat cemuhan
sebilangan besar rakyat Malaysia.
Percaya atau tidak cuma rakyat Malaysia
yang rabun itik dan kaki bodek seperti Rais Yatim
saja yang akan bersetuju jika logo di bawah ini tetap digunakan 
untuk merayakan Hari Kemerdekaan Malaysia ke-55.
LikePage Facebook yang menentangnya saja sudah
melebihi 5,000 rakyat Malaysia (KLIK SINI TENGOK)

Dan apa yang kelakar ~ Rais Yatim tetap mempertahankan
idea & 'kreativiti'nya...


Jika Rais Yatim merasakan kesuntukan masa atau bajet untuk
membuat logo Hari Merdeka 55 baru, gua bersama karyawan2
dan perekagrafik pro-BN lain sedia membuat seberapa banyak
proposal design untuk rekabentuk logo yang baru 
dalam seminggu ini... 
semuanya FOC!
Rais Yatim tinggal pilih saja yang mana terbaik...
asalkan logo sampah 
seperti di atas tidak digunakan!


Gua nak sentuh pasal lagu plak...
Sejujurnya susunan melodi lagunya dah okey...
tapi lirik ciptaan DS Rais Yatim 
(wahhh Rais Yatim tulis lirik siottt!!)
MACAM GAMPANG...
ok serius liriknya MACAM GAMPANG!
(kalau berkesempatan nanti gua ulas
satu-persatu kebangangan lirik lagu di atas)

Hari Kemerdekaan tidak patut diselitkan
political propaganda bodoh seperti dalam lirik
mahakarya Rais Yatim...

Banyak frasa tersirat yang boleh dibaitkan
sebagai satu mesej untuk rakyat Malaysia
mensyukuri nikmat kemerdekaan yang
mereka lewati sudah 55 tahun.

Ramai karyawan yang sanggup tulis kembali lirik
mengikut melodi lagu di atas...
Cuma kalau Rais Yatim memberikan ruang!

Gua respek DS Najib Razak 
yang cuba melakukan
segala yang terbaik untuk negara ini
termasuk UMNO & BN...
tetapi mengekalkan 
pemimpin tua poyo (syok sendiri)
seperti Rais Yatim akan menjahanamkan
semua transformasi yang telah dibina
dan bakal dilaksanakan oleh DS Najib.

Gua PANASSS!
Desakan ni takkan terhenti
hingga sekurang2nya logo
Hari Kemerdekaan ke-55 ditukar...

Rais, just wait & see!

.
kenapa gua rasa bleh buat better lyric?
dgar lagu di atas...
song/lyric: rio rashid

17 das tembakan!:

YY said... July 28, 2012 at 3:48 AM

Bro demo cipta lagu sor. Kawe raso lirik demo lagi bagus dari lirik #yorais dari penerangan ni.

Kahkahkah.. "cantik tak.. janji rais yg buat'.

leman decaprio said... July 28, 2012 at 4:35 AM

marah rais nnt... lirik 'janji ditepati' karya agung rais ni nak lawan lirik 'janji manismu' nyanyian aishah....

yusri s.alam said... July 28, 2012 at 4:38 AM

Bro YY.. ini senjata makan tuan... x perlu paksa org sokong kita.. Rakyat tau apa jasa kita ...
Terkenang :
'We Love PM'...
'Najib Razak Club'...
'Kami sayang Najib'..

Jangan terlalu plastik..
Dah lah plastik x de kualiti pulak..

he he he (inilah Suara Anak Muda)

Anonymous said... July 28, 2012 at 5:47 AM

Bila kemerdekaan negara MAlaysia turun dipolitikan....?? Urmmmmmm... Sangat menyedihkan..... :(

Harapan Esok said... July 28, 2012 at 7:06 AM

gua pn xsetuju..logo...lirik...petang esok aku plak lepas geram...

Anonymous said... July 28, 2012 at 8:59 AM

Hahaha
Mcm haram lirik.
Melodi sedap tapi lirik buat spoil abeh...

Nor Mazlina Norwani said... July 28, 2012 at 9:33 AM

Thnx bro... U did a great job here. Hopefully 'diaorg2 kt atas' tu npk & ambil peduli apa yg rakyat suarakan. Bknnya setiap thn kita dambut merdeka ke 55....satu jangkamasa yg amat pjg utk kita ingati dgn semangat yg tinggi.

Anonymous said... July 28, 2012 at 10:09 AM

Setelah mendengar dan memahami apa yang tersirat didalamnya ternyata ianya lagu yang rendah nilai seni serta amat memalukan setakan ini .Sepatutnya lagu sambutan hari kebangsaan mestilah bersemangat dan cintakan dan taat kepada negara bukan satu kempen politek .
Semua rayaat tidak kira fahaman politek mesti rasa bersemangat bila menyanyikan lagu ini.Lebih baik nanyi lagi intifadah ataupun sepohon kayau gamaknya .
tentang logo pulak memang tahap gampang ini kerja orang malas......kalau buat setakat melepas batuk ditangga baik tak payah .......lebih baik gunakan muka najib aja jadikan logo sambutan hari kebangsaan .Poyoo punya menteri .......

Zulfadli Ali Zinal said... July 28, 2012 at 10:56 AM

Serious lirik lagu amat2 menyedihkan..langsung tak menampakan ciri2 patriotisme ttg kemerdekaan langsung..lirik lagu lebih kepada memuji kpd kerajaan ttg apa yg dorang wat (kedai 1Malaysia, BR1M, Klinik.etc) aku rasa lagu ni lebih sesuai guna sebagai lagu tema Barisan Nasional (kempen Janji Ditepati)...melodi lagu dah sedap...siap ada shuffle beats kat hi-hats drum...tapi lirik sedih!!...KECEWA..Epic FAILED!!!!!!!....

Anonymous said... July 28, 2012 at 11:43 AM

Lagu ini HANYA SESUAI utk nyanyian budak2 prasekolah aje....

bukan utk lagu temalah BANGANG..!!.

Faisal said... July 28, 2012 at 3:21 PM

Everyone talk about this especially blogger and facebooker. Apa bila semua perkara nak dipolitikkan,ini lah jadinya. Ia yg akan menyebabkan rakyat makin marah pada kerajaan!

Anonymous said... July 28, 2012 at 3:39 PM

memang betul,usaha PM selama ini, akan bungkus sekelip mata dek menteri poyo yg hatinya, dok kekal nak jadi Menteri sampai mati.Nak sampaikan mesej biar terselindung sikit,berlembut,jgn direct sangat,sampai dgn imej yg cantik.Ini lagu seperti mengungkit apa yg dah di bagi pada Rakyat.Rakyat nanti meluat dan menyampah.nanti timbul pulak balik isu lembu,kondominium,rumah bak istana mewah,pemilikan harta,salah guna kuasa dll.Lajim ukim dah stanby jer utk ngap dan sayurkan BN.

Anonymous said... July 28, 2012 at 5:01 PM

Aku dari dulu benci dgn tua kutuk rais ni...koya banyok mung rais....budak tadika pun elum entu suko dengr lagu yg ung cipta....

Anak Perelih said... July 28, 2012 at 9:18 PM

sapa yg nak tengok rais yatim tak tersenarai calon election depan dan tak di lantik semula... keep on dreaming... pasai apa???

sebab Maznah Rais member rapat Rosmah....

Anonymous said... July 29, 2012 at 10:33 AM

sy sgt setuju...tukar jer logo dan lagu tue... lagu tue cam jelek ajer sy dengar.... bukan soal minta tk terbuka tapi its true !!!!! semuanya tidak ada unsur patriotik... dan tidak sgt matang.... bukan masalah fahaman politik tetapi.. semangat patriotik.... patriotik tidak sama dengan politik... saya syg negara sya dato rais ooiiiii so jgn kata kami semua yg tidak setuju nie semua tidak tahu apa2..

blogger GAMPANG said... July 30, 2012 at 11:38 AM

jadi blogger umno pun menggampang2

Anonymous said... August 3, 2012 at 2:44 PM

to rais yatim

kalau xda bakat dok umah layan bini ja...menyampah aku nengok dia nih!

 
Top