..

UNDER CONSTRUCTIONS...



video di atas sudah mencapai setengah juta view dalam masa 3 hari. ini entri kedua gua tentang video propaganda ini (entri pertama KLIK!) bagi menjawab beberapa tuduhan yang mereka lemparkan kepada polis... di mana secara tidak langsung mereka membuat spekulasi tindakan kejam polis diatas arahan pemerintah kerajaan UMNO/BN.

maksud gua kejayaan terbesar mereka adalah mevisualkan kekejaman polis malaysia. ini misi mereka yang lebih besar kerana mereka sendiri tahu tuntutan BERSHIT terhadap SPR hanyalah BULLSHIT semata-mata!

visual kekejaman polis diambil sekerat, disunting cantik cuma selepas polis mengenakan tindakan ke atas demonstran. mereka bijak menyunting dengan menghapuskan situasi awal semasa demonstran melakukan provokasi, memaki dan melawan polis. boleh saksikan tindakan provokasi demonstran terhadap polis dalam dua video di bawah. apa yang mampu polis lakukan bila beruk2 demonstran mula bertindak begini selain bertindak dengan tegas dan keras?





scene demonstran patah kaki dalam video 'the truth' diedit dengan menambah voice over percakapan seorang lelaki & wanita bagi menyakinkan penonton betapa kejamnya polis meninggalkan demonstran yang cedera parah selepas mereka membelasah. sebenarnya demonstran tersebut patah kaki selepas terjun dari tebing dataran maybank kerana takut ditangkap oleh polis. boleh lihat dalam minit 3:11 video ini (KLIK)

scene lakonan 'buat2 mati' suhardi sudah dijawab secara detail oleh blog PAPAGOMO (KLIK) dan KICKDEFELLA (KLIK) tetapi bagaimana mereka memanipulasi dari perspektif lain? anggota2 polis yang kaget & tidak mampu berbuat apa2 dan tempoh masa yang lama diambil untuk suhaidi menerima bantuan kecemasan. sebetulnya tempoh waktu tidak sampaipun 10 minit untuk kereta polis sampai tetapi mereka cuba memanjangkan tempohnya dengan meletakkan scene lain seolah2 polis sedang berehat di pagar jalan tanpa berbuat apa2.

suhardi celaka ni memang nak suruh polis serang & tangkap dia...

malaysiakini sudah mula memainkan isu teargas & water cannon ke dalam hospital tung shin bagi menambah propaganda mereka menyalahkan pihak polis. dalam video 'the truth' juga ada menyebut tentang hal tersebut. tetapi tidak dinyatakan demonstran terutamanya dari kaum cina berlari masuk berlindung di dalam hospital ini untuk melindungi kesalahan di pihak mereka. boleh tengok tangkapan polis terhadap demonstran di dalam hospital dalam video ini (KLIK) pada minit ke 4:45.

mungkin mereka mahu anggota polis kita bersalaman dan berpeluk-cium dengan para demonstran seperti di negara2 lain, seperti dalam contoh video2 di bawah....





kalau bandingkan & fikir baik2 polis malaysia dah cukup 'sopan' dah melayan beruk2 jalanan yang menyusahkan orang lain yang nak bersantai, bekerja & berniaga.

5 das tembakan!:

Anonymous said... July 14, 2011 at 2:20 PM

TERBAEKKKKKKKKKKKKKKKK BRO!

Anonymous said... July 14, 2011 at 2:51 PM

Video pertama ingatkan saya cerita cowboy2 dalam filem Brokeback Mountain..

Kerja mereka bawa lembu2 nak pi jual, sambil tu, dalam kemah kecil, buat benda tu..

Isteri sorang tu, sampai mati pun tak sedar kegiatan suami sebenar.

Yang sorang itu, ternampak mereka duk cumbu2..

Tapi apa pon, video atas, betoi2 macam lembu2 yang nak kena pi lelong..

Anonymous said... July 14, 2011 at 3:43 PM

Kira OK le, bukan senang nak dapat extra hands ramai mancam tu, murah bayar, macam bab bab menari dalam filem Tamil atau Hindustan..

FRU kita pun perlu latihan, elok la dapat exercise.

BERSIH yg satu lagi, kali ni bagi Ashkar pula exercise..

Yang saya tak kenan guna air... sepatutnya sebur degan tahi baru syiok sikit..

Ambiga boleh besara sekarang, mungkin Bollywood akan ambik dia LAKON filem tamil.

Anonymous said... July 15, 2011 at 5:07 AM

1st video of the blog mostly shows shops closed due to the rally. But it also forgot to highlight those that were open that day. The ones that were open were doing really well. I mean, 20k crowd and nowhere for food and drinks. Then it also showed a dude running in front of the water cannon truck trying to be funny and hitting it. The moment that happened, another member quickly pulled him off preventing him from doing anything stupid. Then comes another idiot calling for others to join him in attacking the truck. I hope the acts of these specific individuals doesn't lead you to believe that the police were provoked. They continued on spraying after that no matter provoked or not.

The 2nd video shows the incompetency of certain individuals at understanding this is a peaceful rally. Counting down 1,2,3 and then charging at the police. Which led to the tear gas. This I agree as an act of self defense. The police just can't stand there and get run over by a mob.

The 3rd video in regards to the broken leg dude is actually true. It has been confirmed that he is currently undergoing treatment for his leg. At the point of the video at 3:11, you can clearly see that there is no red shirted guy jumping off the ridge. And how can the guy land so far off near Pudu Raya if he broke his leg during the jump at the beginning of the rally. The time frame and accusation on the blog just doesn't do this man any justice.

And last but not least, the so called "Baharudin" video. Some call it conspiracy, and it might be true. But we'll never know unless the person involved is interviewed. Bersih has clarified that this person wasn't Baharudin and was just another rally goer who suffered from spasms.

I'd like the people think for a second, if the rally would've turned ugly, the police would have been overran within minutes. But that didn't happen. And no need to show what other countries are doing. Their rally's involve intent to cause damage. REAL intent. If our rally goers did the same, please do me a favor and beat the shit out of them for me. Peace.

Anonymous said... July 21, 2011 at 4:45 PM

Iye ke kejayaan terbesar..?? huh

Diskaun Hebat untuk Insurans Kenderaan, Penghantaran Percuma Untuk Cukai Jalan, Tiada Sevice Charge!! Sahut Cabaran kami untuk menang Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM 100,000 keterangan lanjut layari :-
www.aiomits.com

 
Top