..

UNDER CONSTRUCTIONS...

merujuk entry awal gua pasal budak bodo ni (KLIK!), dia dah mula rasa tertekan dengan kutukan satu malaya yang diterimanya. dia dah delete entry blog pasal pengakuan bangang dari seorang budak berumur 14 tahun yang bangga dirinya dah takde dara. ini petikan entry terbarunya:
Biarpun kakak aku ckp aku ni bohsia ke apa. biar orng nak ckp aku ni apa. suka hati korng lah nak ckp aku ni apa. AKU CKUP TERSEKSA hdup mcm ni. apa yg korang nak sbenarnya huh? aku nak tnye tu je. apa yg korang nak smpai nak buat fanpage bagaii? tak suka aku? SHUT UP AND GO DIE lah!
takpe dik bawak2 bersabar... jangan ambik keputusan tak waras plak bila semakin tertekan dengan tindak-tanduk dan kebodohan sendiri. masih banyak masa untuk taubat, bermuhasabah dan membetulkan diri. kalo kes lu tak jadi kecoh mesti lu akan terus hanyut dalam dunia nafsu-nafsi lu tu sampai ke tua sebab takde siapa yang tolong ingatkan. kalo kes lu tak kecoh mungkin ibu-bapa yang ada anak seusia lu masih tak pernah nak ambil berat tingkah-laku & pergaulan anak dara mereka di luar rumah.

jangan plak suatu hari ikut jejak bob lokman salahkan sistem oleh kerajaan atas kejahilan lu hari ini. lu masuk PAS pun blum tentu masuk syurga selagi ALLAH tak terima taubat dan penyesalan lu!

semoga berita menjengkelkan yang kita baca hari ini, mengenai remaja ini, akan menjadi ikhtibar dan tauladan untuk kita sama2 menjaga adik2/anak2 kita supaya tidak terjerumus ke dalam permasalahan yang sama. bukan salah kerajaan, bukan salah UMNO, tapi salah didikan dalam institusi keluarga itu sendiri. tak kira di ceruk mana kita berada, kerana video 3gp import dari 'negeri serambi mekah' pun semakin banyak skang.

apapun gua respek kat budak ni dalam satu hal... keberanian dia mengakui maksiat yang pernah dia lakukan walaupun masih muda remaja. cuba bandingkan dengan yang tua bangka, ANUWAR IBRAHIM si penipu munafik yang sibuk mengadakan tour ('maruah fitnah' kononnya) menyalahkan orang lain atas semua kemaksiatannya... pergi mampus la lu ANUWAR!!


14 das tembakan!:

Anonymous said... June 3, 2011 at 4:39 PM

TERTEKAN KONON...DAH KO SUKA SANGAT "KENA TEKAN"..SIAP HEBOH LAGI TU..MEMANG BANGANG LA!!!
BERTAUBATLAH..

Anonymous said... June 3, 2011 at 5:37 PM

1 Malaysia kena tipu

Semua ni gimik Amir Maharajalawak

Gambo lam blog tu pun gambo Amir.

Ni utk promosi filem terbaru dia
Apatah tajuk aku penah maen ke apa

Tapi aku mmg tak akan tgk la citer ni cam haram 1 Malaysia kena tipu dgn Amir tu.

leman decaprio said... June 3, 2011 at 6:02 PM

amir maharajala... WAK LUUUU!!

Anonymous said... June 3, 2011 at 8:08 PM

benda sedap tertekan buek apa ... main la lagi 100 round sehari pun tak pa sure ketat giler weyyyy ni kalo jumpa kat aljuu tu mau dibelasah depan belakang wakakakakakakaka... tak pasai-pasai aku terpalit dosa baca artikel dan komen

peminat kental said... June 27, 2011 at 1:42 AM

waduh, waduh, pakcik terliur abis tengok kau ni nak. bole bagi no hp tak? pakcik sanggup 'up' harga dari biasa kalo perlu ....

Anonymous said... June 28, 2011 at 12:44 PM

keruntuhan institusi kekeluargaan mmg berkait dgn sistem kerajaan.
dgn keadaan ekonomi yg makin menekan ibu bapa tiada pilihan selain bekerja utk kelangsungan hidup, mencari duit utk sekadar keperluan, bukannya kemahuan. dalam sistem sekarang, habis je belajar, telah dibebani hutang, mencari kerja yang setaraf, sgt sukar. terpaksa menerima apa saja kerja, kemudian terkial-kial membayar hutang. lumrah manusia, mahu berumahtangga, hutang belajar blum habis, nak kawin juga perlukan wang. bila dah berkeluarga, mesti lah mahu rumah dan kereta, itu satu keperluan. kahwin, rumah, kereta juga berhutang. maka ibu bapa bertungkus lumus keluar pagi blik malam, mencari wang utk meneruskan kelangsungan hidup keluarga,ada juga yang buat part time. masa bersama anak2 sgt terhad. di sekolah, kurikulum pembelajaran lebih menekankan duniawi. di tv, mereka disogok dgn hiburan melampau. maka, anak2 ini akan membesar tanpa pengawasan ibu bapa dan kurangnya pengisian rohani.
dan anak2 ini juga yang akan membentuk kitaran masyarakat yang seterusnya.
jadi, jgn lah hanya memandang end result, there is more than meet the eyes. ambil masa, kaji punca dan persekitaran.
p/s:hmm, tajuk ini agak menarik untuk dijadikan thesis..

cik poppy said... July 3, 2011 at 1:03 AM

syukur la kalo dah bertaubat..

tomlucas said... July 5, 2011 at 6:39 PM

apa bodoh nye admin ni?apa kaitan budak ni ngan anuar ibrahim?pende ni pon leh wat politik ke?come on bro..matang sket

Anonymous said... July 7, 2011 at 9:44 PM

memang bodoh piang budak ni , dengan bangga mengaku dah barai ! dah ditebuk tupai!

dahlah muak tak cantik, sembab mcm muka orang tua umur 47 , cantik lagi janda anak 3 sebelah rumah aku !

woii budak , ko cermin muka ko tu baik2 , balik rumah cium tangan mak bapak , minta ampun segala salah silap , entah esok entah lusa ko mati ..tak sempat minta ampun segala dosa , tak mampu kau tanggung seksa neraka tu !

kalau kau tak nak dengar nasihat orang juga , baik ko pegi mampus awal ..

Anonymous said... August 10, 2011 at 2:51 PM

alamak..apa susah2 dik...tak yah bertaubat pun tak pe...AIDS kan ade ape susah ubat segala tekanan dan penyakit yang ada di bumi ni...

Anonymous said... August 12, 2011 at 3:56 PM

bertaubat sebelum terlambat..

"Punyai Kereta?
Jika Ya!! Diskaun Hebat Untuk Insurans Kenderaan Anda..
Penghantaran Road Tax Percuma Ke Seluruh Malaysia..
Sahut Cabaran Kami, Peluang Memenangi Proton Exora dan Wang Tunai Sehingga RM100,000. Keterangan Lanjut, Layari : www.aiomits.com
Jangan Lupa Like kami di Facebook Pages!! : AiOMI T&S"

Anonymous said... August 13, 2011 at 7:44 AM

setuju dengan tomlucas..tulis blog ni asalnya mendidik readers and blogger tu sendiri..bro kutuk orang sana sini.spoil jdnya.baik tunjuk kan penyelesaian yang betul.matang la sikit bro..dan sebagai kartunis pun harap boleh jadi contoh kat orang ramai..

Anonymous said... February 21, 2013 at 5:21 PM

tu ayat selepas dah puas tercebak..masa belum puas mana ada ingat..hahaha benggong

misterinarossa

Anonymous said... April 14, 2013 at 9:12 PM

2la masa buat rasa hebat ambik ko.. Bertaubatlh...

 
Top